Antena Meniu Search
x

26 iunie - Ziua Drapelului Naţional, eveniment sărbătorit în întreaga Românie

Pe 26 iunie, românii din întreaga ţară şi nu numai celebrează Ziua Drapelului Naţional, zi instituită prin lege în urmă cu 25 de ani şi care este sărbătorită prin organizarea de momente speciale.

de Redactia Observator

la 26.06.2023, 14:06

Ziua Drapelului Naţional este sărbătorită în fiecare an pe 26 iunie
Ziua Drapelului Naţional este sărbătorită în fiecare an pe 26 iunie - Profimedia
  • Ziua Drapelului Naţional este sărbătorită în fiecare zi pe 26 iunie.

De cele mai multe ori, Ziua Drapelului Naţional este văzută drept un moment legat în special de armată, astfel că evenimentul este celebrat prin intermediul unor ceremonii militare specifice organizate atât în unităţi ale Ministerului Apărării, cât şi în unităţi ale Ministerului de Interne.

Pe de altă parte, însă, Ziua Drapelului Naţional este celebrată cu fast şi în locaţii precum Iaşi sau Alba Iulia, locaţii legate strâns de momente importante din istoria ţării.

Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită în întreaga Românie

Ziua Drapelului Naţional este sărbătorită în întreaga Românie. De exemplu, la Alba Iulia a fost organizat un Ceremonial în Piaţa Tricolorului, iar la Bucureşti, Palatul Victoria urmează să fie iluminat în culorile Tricolorului.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, la Botoşani a fost organizat un ceremonial militar şi religios, la Sebeş a fost sărbătorită în Parcul Tineretului, iar la Constanţa a fost organizată o ceremonie militară chiar pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.

Ziua Drapelului Naţional, instituită prin lege

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită prin lege în 1998 şi este marcată în fiecare an, pe 26 iunie. Drapelul este considerat un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn.

Conform agerpres.ro, Drapelul Naţional a fost decretat pentru prima dată ca simbol naţional în 1848. Sursa amintită precizează că Drapelul Naţional nu a suferit schimbări majore, de-a lungul timpului, doar distribuţia culorilor fiind schimbată într-o anumită măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » 26 iunie - Ziua Drapelului Naţional, eveniment sărbătorit în întreaga Românie