Antena Meniu Search
x

3 avantaje pe care ți le aduce mutatul în propria locuință

Cu siguranță ai petrecut destul timp verificând anunțurile imobiliare, în căutarea locuinței perfecte din toate punctele de vedere, de la costuri la zonă și până la proximitatea față de locul de muncă sau, cel puțin, de o stație de metrou.

Ce avantaje aduce mutatul într-o locuinţă personală
Avantajele de a locui în propria locuinţă - Shutterstock

Cu siguranță ai petrecut destul timp verificând anunțurile imobiliare, în căutarea locuinței perfecte din toate punctele de vedere, de la costuri la zonă și până la proximitatea față de locul de muncă sau, cel puțin, de o stație de metrou.

Știi deja că o casă cumpărată este o investiție pe termen lung. Pe parcursul ultimilor 150 de ani, investițiile în imobiliare s-au dovedit a fi cele mai rentabile, mai eficiente chiar decât titlurile de tezaur sau acțiunile la bursă.

Cel puțin asta reiese dintr-un studiu publicat de National Bureau of Economic Research, la care au contribuit economiștii de la Universitatea California-Davis, Universitatea din Bonn și Banca Centrală a Germaniei, care au centralizat și analizat date din 16 țări, din 1870 până în 2015.

Iată încă trei avantaje pe care ți le oferă traiul în propriul cămin:

1. E o soluție optimă din punct de vedere al finanțelor

Chiar dacă inițial nu ai cumpărat casa sau apartamentul cu gândul de a face o investiție, această decizie este una avantajoasă pe termen lung, așa cum reiese din studiul citat mai sus. În plus, dacă momentan locuiești într-un apartament închiriat, banii pe care deja îi cheltui lunar cu plata chiriei pot fi plătiți pe o rată lunară pentru un credit imobiliar, la sfârșitul căruia apartamentul îți rămâne ție.

Pe de altă parte, condițiile actuale ale anumitor bănci sunt foarte avantajoase și poți alege locuința dintr-o listă de case și apartamente deținute de bancă, astfel încât procesul de cumpărare este mai simplu și mai rapid, evitând comisioanele agențiilor imobiliare sau ale dezvoltatorului. Dacă odată cu trecerea anilor nevoile familiei tale se schimbă sau dorești să te muți în altă zonă, poți închiria apartamentul, iar creditul se plătește singur, cu banii proveniți din chiria acestuia.

2. Te bucuri de mai multă intimitate și confort

Alegerea unei locuințe în apropierea biroului sau care se adaptează nevoilor familiei (este spațioasă, are un anumit număr de băi, este localizată lângă un parc etc.) are o influență mare în ceea ce privește gradul de confort al familiei pe termen lung. În plus, ai o libertate totală în organizarea spațiului, decorarea și crearea unei atmosfere așa cum ți-o dorești.  

Dacă, de exemplu, până acum ai locuit cu părinții sau aveai un coleg de apartament cu care împărțeai chiria, iar acum ai luat decizia să te muți singur în propria locuință, te vei bucura din plin de intimitatea pe care ți-o dă propriul spațiu. În plus, vei avea sentimentul de apartenență și securitate emoțională atunci când te retragi în propriul spațiu, care nu se compară cu nimic altceva, de aceea se spune că nicăieri nu este ca acasă.

3. Îți conferă stabilitate pentru tine și familia ta

Pentru multe cupluri tinere, achiziționarea propriei locuințe conferă un grad ridicat de stabilitate, care poate contribui chiar la decizia de a-și mări familia cu un nou membru. Pentru toți cei care se gândesc la posibilitatea achiziționării unui spațiu nou de locuit și la beneficiile creării căminului perfect, aceasta este o decizie importantă care presupune un proces de analizare a ofertelor, astfel încât să o aleagă pe cea mai avantajoasă.

Decizia de a achiziționa prima locuință este cu siguranță un pas important, cu o semnificație majoră în viața fiecăruia, mai ales dacă aceasta se face cu scopul întemeierii unei familii. Să fii nevoit să te muți din chirie în chirie poate fi deranjant la un moment dat, mai ales dacă este implicată întreaga familie. În acest caz, propria casă îți oferă un grad ridicat de siguranță și stabilitate. În plus, acest nou cămin va purta o amprenta personală a familiei tale și va fi martor al tuturor evenimentelor fericite din viața voastră.

Posibilitățile și oportunitățile pe care le au persoanele care își doresc să facă pasul cel mare și să se mute în cuibul lor sunt foarte multe, așa că analizează cerințele tale legate de căminul ideal și verifică ce oferte găsești în piață pentru a-ți împlini visul.

Sursa foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 3 avantaje pe care ți le aduce mutatul în propria locuință