Antena Meniu Search
x

Curs valutar

3 idei de vacanțe pentru toate gusturile

Când vine vorba de vacanțe, gusturile românilor sunt variate și nu pot fi încadrate într-o tendință clară. Foarte mulți preferă călătoriile în țară, la mare sau la munte, însă o bună bucată dintre cei care își organizează concedii optează pentru sejururi în vestul Europei, Grecia sau Turcia.

de Redactia Observator

la 09.01.2020 , 13:34

3 idei de vacanțe pentru toate gusturile - Pixabay

Atunci când vine vorba de vacanțe, gusturile românilor sunt destul de variate și nu pot fi încadrate într-o tendință clară. Foarte mulți preferă călătoriile în țară, la mare sau la munte, însă o bună bucată dintre cei care își organizează concedii optează pentru sejururi în vestul Europei, ori în Grecia sau Turcia.

Alții aleg să facă early booking în Cipru, ceea ce îi ajută să obțină un preț foarte bun pentru o destinație absolut superbă. Românilor le place tot mai mult să se plimbe și să călătorească, iar preferințele lor variate se reflectă și în performanțele și ofertele agențiilor de turism. Având în vedere tendința românului de a nu se axa pe un model clasic de vacanța, care sunt cele mai bune și variate trei idei de concediu pe care le-ai putea pune în practică? 

Cipru - litoral, Larnaca, Nicosia

Articolul continuă după reclamă

Membră a Uniunii Europene, Republica Cipru se situează în Marea Mediterană, la sud de Turcia și își ademenește vizitatorii cu un relief litoral absolut superb, o atmosferă veșnic relaxată, prețuri bune și garanția că locurile pe care le poți vizita sunt unice și îți vor crea amintiri de neuitat. Poți merge în Cipru vara, pentru a profita de pachetele all-inclusive, de vremea frumoasă și de plajele minunate. În cazul în care îți place să vizitezi orașe și obiective turistice cu importanță culturală, poți face asta și în Cipru. Ai oportunitatea de a vedea orașe precum Larnaca sau Nicosia, dar și muntele Olimp. Călătoria către Cipru trebuie făcută cu avionul, dar experiența de care te vei putea bucura pe insulă va face ca eforturile să fie justificate. 

Italia - Roma, Puglia, Toscana

O altă idee pentru o vacanță reușită este reprezentată de Italia. Țara care a dat lumii pizza, pastele și foarte multe influențe în materie de cultură și modă, nu contenește din a atrage turiști din toate colțurile lumii, inclusiv din România. Pe lângă importanta comunitate de români stabiliți în Cizmă, un număr important de compatrioți vizitează anual Italia în scopuri turistice. 

Printre cele mai populare destinații trebuie menționate Roma, regiunea Puglia și regiunea Toscana. Despre capitala Italiei sau Cetatea Eternă, așa cum le place localnicilor să o numească, trebuie spus că reprezintă una dintre cele mai importante atracții ale Europei. Oraș destul de accesibil din punct de vedere financiar pentru turiști, Roma surprinde tot timpul prin spiritul său, dar și prin atitudinea abordată, parcă, de întregul oraș, atitudine care îți lasă impresia că nu există încrâncenare în lume. La sud, către marea Adriatică, alte câteva așezări stârnesc curiozitatea turiștilor, care merg să vadă celebrele trulli din Alberobello, dar și al doilea cel mai vechi oraș din lume, Matera. Nici Bari nu este de evitat în regiunea Puglia, care te va surprinde prin prețurile mici și mâncarea fabuloasă. Același lucru se poate spune și despre Toscana, deși este o regiune mult mai bogată. Totuși, relaxarea și optimismul italienesc nu lipsesc nici din Florența, orașul pe care îl poți vizita cu lejeritate în două zile. 

Cehia - Praga

Capitala Cehiei și un adevărat reper pentru pasionații de bere din toată lumea, Praga este un oraș cu o valoare culturală enormă. Aici s-a născut, și a dat naștere unora dintre cele mai mari opere ale sale, chiar Franz Kafka. Există foarte multe muzee și complexe pe care le poți vizita pentru a înțelege cu adevărat semnificația culturală a orașului Praga, dar el pune la dispoziție și o bucătărie gustoasă, mall-uri primitoare și parcuri pe care le poți lua la pas. 

Praga este, cu certitudine,  un oraș care merită vizitat. Trebuie să încerci și berea tradițională care se vinde în oraș și care este printre cele mai apreciate din lume. Cu un transport în comun bine organizat, Praga te va purta dintr-o parte în alta a orașului foarte repede și te va ajuta să te redescoperi.

Așadar, dacă vrei să mergi într-o vacanță, poți opta oricând pentru Cipru, Italia sau Cehia, unde vei descoperi locuri noi și foarte ofertante. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri sociale » 3 idei de vacanțe pentru toate gusturile