Antena Meniu Search
x

Statisticile arată că aproape 30 kilograme de mâncare ajung la gunoi din fiecare gospodărie

În luna decembrie, statisticile arată că aproape 30 kilograme de mâncare ajung la gunoi din fiecare gospodărie.

Vezi și

Cumpărăm mult şi aruncăm cu sacii! În luna decembrie, statisticile arată că aproape 30 kilograme de mâncare ajung la gunoi din fiecare gospodărie! În a treia zi de Crăciun, românii şi-au făcut curat în frigidere.

"Ca în fiecare an, am cumpărat foarte mult mâncare de Crăciun şi acum trebuie aruncată din ea! Trebuie să ne pregătim pentru Revelion!", spune o doamnă care aruncă la gunoi cantităţi însemnate de mâncare.

Sarmale, iaurturi, castraveţii muraţi, dar şi fructe ajung la gunoi. 

Nici frigiderul nu poate face minuni. După câteva zile, alimentele se strică. În astfel de zile, românii trăiesc parcă o fobie. Cumpără în exces, de teamă că magazinele sunt câteva ore închise. 

Cel mai des, ajung la ghenă mâncare gătită, produse de panificaţie, legume şi fructe. 

Risipa alimentară este o problemă la nivel global. În fiecare an, 1,3 miliarde de tone de alimente sunt aruncate. Asta în timp ce, în lume, 300 de copii mor de foame, la fiecare oră. 

Sorin Mierlea, Președinte InfoCons: "În momentul în care aruncăm alimente la gunoi, n-aruncăm doar alimentul! Aruncăm bani, iar banii înseamnă ore de muncă, deci viaţa noastră! Muncim mai mult, mai greu pentru a arunca acele ore din viaţă la gunoi!"

Soluţia ar fi să cumpărăm mai puţin, să citim datele de valabilitate de pe produse şi să reciclăm cât mai mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Statisticile arată că aproape 30 kilograme de mâncare ajung la gunoi din fiecare gospodărie