Antena Meniu Search
x

31 de zile sub apă, un nou record mondial

Nepotul celebrului explorator Jacques Cousteau a început o expediţie la 20 de metri sub apă pentru a depăşi recordul stabilit, cu 5 decenii în urmă, de bunicul său.

Vezi și

 Nepotul celebrului explorator Jacques Cousteau a început o expediţie la 20 de metri sub apă pentru a depăşi recordul stabilit, cu 5 decenii în urmă, de bunicul său. Fabian Cousteau plănuieşte să petreacă 31 de zile în singurul laborator subacvatic funcţional din lume.

Acesta este Acquarius. Primul laborator subacvatic din lume. De aici, de la 20 de metri adâncime, din capsula de 4 metri lungime şi trei metri lăţime, cercetătorii vor desfăşura experimente, vor face fotografii şi vor filma chiar un documentar. Mai mult de atât, unul dintre ei va duce mai departe chiar şi o moştenire de familie. Misiunea este condusă de nepotul celebrului oceanograf Jacques Cousteau.

Jacques Cousteau, faimosul câştigator al Oscarului pentru cel mai bun documentar, a petrecut 30 de zile sub apă, în Marea Roşie, cu 50 ani în urmă, stabilind primul record de acest gen.

Nepotul Fabien speră să îl depăşească petrecând o zi în plus. Tot el va putea să mai facă ceva ce bunicul lui nu a putut. Să transmită live fiecare zi a expediţiei sale sub apă.

Echipa nu va fi închisă în capsulă. Cercetătorii vor ieşi de mai multe ori pe zi pentru a studia viaţa subacvatică, şi impactul schimbărilor climatice asupra acesteia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » 31 de zile sub apă, un nou record mondial