Antena Meniu Search
x

A doua noapte de pelerinaj la moaște pe Dealul Mitropoliei

Pelerinajul de pe Dealul Mitropoliei a adus în faţa catafalcului cu Sfintele Moaşte zeci de mii de oameni. La venirea nopţii, coada încă se întindea pe aproximativ un kilometru, iar credincioşii au aşteptat în linişte ore în şir.

Vezi și

Pelerinajul de pe Dealul Mitropoliei a adus în faţa catafalcului cu Sfintele Moaşte zeci de mii de oameni. La venirea nopţii, coada încă se întindea pe aproximativ un kilometru, iar credincioşii au aşteptat în linişte ore în şir. Sâmbătă este prăznuit Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, iar organizatorii se aşteaptă la un număr mult mai mare de participanţi.

În grupuri, pentru a nu se îmbulzi sub baldachinul care adăposteşte relicvele sfinte, oamenii sunt lăsaţi să vină la închinare. Au stat ore în şir la coadă, în ciuda frigului, pentru a doua noapte a pelerinajului.

Rândul a depăşit poalele Dealului Mitropoliei şi s-a întins pe aproximativ un kilometru.

Zeci de mii de oameni veniţi din toată ţara au trecut până acum pe la raclele care adăpostesc moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Convinşi de puterea minunilor pe care le poate face Ocrotitorul Bucureştiului, creştinii au adus cu ei obiecte personale sau de la cei dragi pentru a le atinge de raclă şi a primi, astfel, darul vindecării.

Această doamnă este pentru a doua noapte la rând la coadă. I-a fost cu folos, spune ea.

Organizatorii se aşteaptă ca numărul oamenilor să crească astăzi, când este prăznuit Sfântul Dimitrie cel Nou. Autocare pline cu credincioşi din toată ţara au pornit, de altfel, către Capitală, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel pe Dealul Mitropoliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » A doua noapte de pelerinaj la moaște pe Dealul Mitropoliei