Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost deconspirat generalul cu 2 stele care a furat 180.000 de dolari din rezerva de război a României

Un general cu două stele a dat un tun: a furat din fondul pentru situaţii de război 180.000 de dolari şi şi-a cumpărat o casă. Culmea, el era unul din şefii servicului secret al Armatei şi nimeni nu l-a verificat. Abia când s-a pensionat s-a descoperit paguba.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 28.03.2021, 20:55

Vezi și
  • Generalul şi-a recunoscut faptele şi a ajuns după gratii

În loc să împrumute de la bancă bani ca să-şi ia o casă în Corbeanca, directorul adjunct al serviciilor de informaţii din Ministerul Apărării a luat direct din seiful armatei. Procurorii militari au descoperit că generalul a falsificat mai multe semnături şi a retras astfel 180.000 de dolari. 

Rechizitoriu Parchetul Militar: S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.

Şi mai grav e că banii erau din rezerva armatei pentru situaţii de criză. 

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: Stările excepţionale sunt patru. Starea de urgenţă, stare de asediu, starea de mobilizare şi starea de război. Una din păcate, dintre ele, ne-a fost cunoscută. Starea de urgenţă.

Generalul fi putut lua toți banii, timp de doi ani nimeni nu a verificat contul

În contul special erau peste un milion 300.000 de euro, iar procurorii cred că i-a fi putut lua pe toţi dacă voia pentru că timp de doi ani nimeni nu a verificat . 

Rechizitoriu Parchetul Militar: Din data de 27 noimebrie 2018 şi până în prezent nimeni nu a ştiut de sustragerea acestei sume de bani din conturile speciale ale Direcţiei de Informaţii a Apărării. Iar timp de un an inculpatul a ţinut banii, luaţi fraudulos din bancă, chiar în seiful din biroul său.

În planul generalui s-a strecurat o greşeală şi aşa a fost prins. Trecerea în rezervă l-a deconspirat pe fostul adjunct al informaţiilor secrete din armată. Abia atunci şefii lui şi-au dat seama după o analiză contabilă că din conturile MApN lipseste suma de bani.

Generalul a recunoscut fapta. Se apără spunând că a restituit totuşi 80 la sută din bani. Dar nu i-a impresionat pe judecători, care l-au trimis în arest pentru 30 de zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cum a fost deconspirat generalul cu 2 stele care a furat 180.000 de dolari din rezerva de război a României