Antena Meniu Search
x

Video A început goana după brazi: Cei mai ieftini 50 de lei, cei mai scumpi 2.600 de lei. Secretele alegerii unui brad perfect

A început goana după bradul perfect. Pieţele sunt însă pline, iar oamenii au de unde alege, de la pomi mici în ghiveci la brazi impresionanţi de patru-cinci metri. Preţurile sunt bineînţeles pe măsura pretenţiilor. Specialiştii Romsilva ne au dat câteva sfaturi despre cum să alegem un brad care să nu se scuture chiar din primele zile.

de Redactia Observator

la 12.12.2021, 20:37

Vezi și

În toată ţara, pieţele "au înverzit", iar clienţii au de unde alege: de la coroniţe pentru crăciun până la brazi de peste doi metri

Fetiţă-reporter: Am venit cu tati să cumpăr un brad. 

- Ce fel de brad îţi doreşti?

- Tati zice că unele sunt prea stufoase, prea înalte. Pe ăsta, e frumos! 

Pe acelaşi subiect

- îţi place?

- Da!

Pentru cei mari alegerea nu e chiar aşa simplă. 

Tată: Îi filmăm. Pentru fii-mea, vrea să vadă. Foarte, foarte scump, sunt frumoşi, dar scumpi. 150 de lei acolo şi aici 200 de lei. 

- De ce vreţi natural? 

- Dă un miros plăcut, simţi că este iarnă, că este Crăciun. Şi varianta în ghivechi e foarte bună, poţi să îl plantezi, şi acela este şi mai scump. 

A început goana după brazi

Aici intervin dezbaterile. Artificial, natural, taiat sau în ghiveci. Părerile sunt împărţite. 

Clientă-reporter: Artificial, cel natural ţine o zi, două, o săptămână, şi pe urmă îl arunci. Pe cel artifical îl ai mai mulţi ani.

- De când îl aveţi?

- De trei ani. Arată ca şi când e nou din cutie. 

Altă clientă-reporter: - Mai voluminos. 

- Contează dacă este de import sau din România?

- Nu. Cel mai mult contează preţul. Toată lumea caută un brăduţ frumos la un preţ acceptabil.

- Cât sunteţi dispusă, anul acesta, să daţi pe un brad?

- În jur de 100 de lei. 

Client: Pentru fetiţă natural şi o să mai vină cunoştinţe pe la noi, au copii mici. 

Maricel Constantin Alexandru, vânzător brazi: Diferenţa la ghivechi, da... e un brăduţ viu. Începând de la 149 şi un brad tăiat de la 69 de lei. Mult mai bogaţi, din Danemarca, Austria îi aducem din pepinierele noastre şi brazii sunt destul de bogaţi anul acesta şi cereri din ce în ce mai mari. 

Trebuie să ţineţi cont şi de câteva sfaturi, înainte să porniţi la cumpărături. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Scuturaţi puţin bradul. Dacă îi cad ace, e semn că nu va mai rezista multă vreme în căldura de acasă. Mai apoi, strângeţi o creangă în palmă. Un brad care nu este cules de multă vreme nu ar trebui să vă lase ace în mână. Şi uitaţi-vă şi la felul în care sunt dispuse acele pe crenguţă. Dacă este proaspăt cules, ar trebui să vedeţi aici imaginea unui pieptăne. 

Cei mai ieftini brazi naturali costă 50 de lei, iar cei mai scumpi ajung la 2.600 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » A început goana după brazi: Cei mai ieftini 50 de lei, cei mai scumpi 2.600 de lei. Secretele alegerii unui brad perfect