Video

A început operaţiunea: "Jos sarmaua". Sălile de fitness, luate cu asalt după sărbători

De Iulia Pop.
Publicat: 04.05.2021, 08:23.
Actualizat: 04.05.2021, 08:49

După mesele îmbelşugate de Paşte, mulţi români s-au refugiat în sălile de sport, la mişcare. La Timişoara, după atâta drob şi cozonac, oamenii au trecut la treabă! Iar efortul depus a fost pe măsura festinurilor din ultimele zile.

Ca în fiecare an, după sărbători urmează operaţiunea "jos cozonacul" sau "jos sarmaua."

"Ai trişat de sărbători? Foarte puţin, pentru că ştiu cât de greu e aici.
Am încercat să nu facem excese şi e bine că e deschisă sala.
După mâncare şi după pandemie trebuie mişcare. E sănătate curată".

Indiferent de exerciţiile pe care aleg să le facă, cei care merg la sală sunt încurajaţi de instructori.

Citește și:

Sport intens după mesele de sărbători

Bogdan Marcu – instructor de fitness: Un antrenament eficient începe de acasă, de la masă. E primul lucru pe care trebuie să-l facem, să începem să renunțăm la obiceiurile nesănătoase care sunt în timpul sărbătorilor, mâncatul excesiv, consumul de zahăr şi alcool.

Sportul, spun specialiştii, este sănătate curată atât pentru trup, cât şi pentru suflet.

Aurelia Marcoane – psihoterapeut: Sportul din punct de vedre psihologic ajută enorm de mult. În primul rând, reduce stresul şi depresia, îmbunătăţeşte calitatea somnului, creşte stima de sime şi dă mereu o stare psihică extraordinară.

Iulia Pop – reporter Observator: Două felii de cozonac au în medie 700-800 de calorii. Ca să le ardem, trebuie să facem o oră de alergare sau două pe bicicletă. Eficient este, spun instructorii, şi un antrenament intens în sală, dar nu mai puţin de 60 de minute.

Şi nu este obligatoriu să mergeţi la sala de fitness. La fel de eficiente sunt plimbările în ritm alert, alergarea în parc sau mersul cu bicicleta.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.