Antena Meniu Search
x

A început procesul de înscriere în clasa I

Luni, 16 februarie, începe procesul de înscriere în clasa pregãtitoare, prin afisarea initialã a informatiilor necesare pentru completarea cererilor-tip de cãtre pãrinti.

Luni, 16 februarie, începe procesul de înscriere în clasa pregãtitoare, prin afisarea initialã a informatiilor necesare pentru completarea cererilor-tip de cãtre pãrinti. 

Pe 16 februarie vor fi afisate circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numãrul de clase pregãtitoare alocate, la fiecare unitate de învãtãmânt, inclusiv pe site-ul acesteia, dacã existã, si pe site-ul inspectoratului scolar. De asemenea, luni va fi afisat programul de evaluare a dezvoltãrii psihosomatice a copiilor solicitatã de pãrinti si unitãtile/institutiile în care se va realiza evaluarea între 17 februarie si 11 martie. Comunicarea rezultatului se va face în scris pãrintelui care a solicitat evaluarea în intervalul 17 februarie si 12 martie 2015. Tot luni, 16 februarie, pãrintii vor afla care sunt criteriilor specifice de departajare elaborate de unitãtile de învãtãmânt, în urma consultãrii cadrelor didactice si a partenerilor sociali, din punctul de vedere al legalitãtii, de cãtre consilierul juridic si aprobate în consiliul de administratie al scolii. În sprijinul pãrintilor care nu sunt convinsi de calitatea actului educational din unitatea de învãtãmânt la care este arondatã strada pe care îsi au domiciliul, se vor organiza “Zilele portilor deschise”, în perioada 18 – 26 februarie. Ei vor putea sã viziteze spatiile dedicate activitãtilor claselor pregãtitoare si vor putea purta discutii cu personalul unitãtii de învãtãmânt implicat în aceatã activitate. În intervalul 23 februarie – 13 martie 2015 va avea loc completarea de cãtre pãrinti, online sau la unitatea de învãtãmânt la care solicitã înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere.

Calendarul înscrierii

La data de 16 martie 2015 comisia nationalã de înscriere a copiilor în învãtãmântul primar va procesa cererile-tip de înscriere. Vor fi repartizati la scoala de circumscriptie copiii pãrintilor care au solicitat acest lucru. În intervalul 17 – 19 martie se va desfãsura procesarea, la nivelul unitãtilor de învãtãmânt, pe baza informatiilor din cererile-tip de înscriere si din documentele depuse de pãrinti, a cererilor pãrintilor care solicitã înscrierea la o altã unitate de învãtãmânt decât scoala de circumscriptie, pe locurile rãmase libere. Cererilor acestora vor fi admise sau respinse de comisia de înscriere din unitãtile de învãtãmânt, prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare. Pe 20 martie va avea loc procesarea de cãtre Comisia nationalã a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicatiei informatice, si repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai cãror pãrinti au solicitat înscrierea la o altã unitate de învãtãmânt decât scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsã de locuri si care au exprimat în aceastã fazã optiunea pentru înscrierea în scoala de circumscriptie. Afisarea în unitãtile de învãtãmânt si pe site-ul inspectoratului scolar a candidatilor înmatriculati, a numãrului de locuri rãmase libere si a listei copiilor neînscrisi dupã prima etapã se va face pe 20 si 21 martie 2015. A doua etapã de înscriere în clasa pregãtitoare va începe pe 23 martie 2015 când se va comunica prin afisare la unitãtile de învãtãmânt si pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaboratã de inspectoratul scolar. În intervalul 24 martie – 03 aprilie 2015 se vor depune cererile-tip de înscriere la secretariatul unitãtii de învãtãmânt aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de cãtre pãrintii copiilor care nu au fost cuprinsi în nicio unitate de învãtãmânt în etapa anterioarã sau care nu au participat la prima etapã. Se va face validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învãtãmânt aflatã pe prima pozitie în optiunile privind înscrierea copiilor. În intervalul 7 -10 aprilie va avea loc procesarea, la nivelul unitãtilor de învãtãmânt, a cererilor-tip de înscriere depuse de pãrinti, aplicând procedura specificã elaboratã de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Afisarea la fiecare unitate de învãtãmânt a listelor finale ale copiilor înscrisi în clasa pregãtitoare se va face pe 10 aprilie. Centralizarea si solutionarea de cãtre inspectoratul scolar a cererilor pãrintilor copiilor care nu au fost încã înscrisi la vreo unitate de învãtãmânt vor fi fãcute între 14 – 17 aprilie, anunţă Vremea Nouă.

Calendarul înscrierii în clasa I

Copii de 7 ani care nu au fost înscrisi în învãtãmântul primar în anul scolar 2014-2015 si ai cãror pãrinti solicitã înscrierea direct în clasa I vor trebui ca în intervalul 23 februarie – 13 martie 2015 sã depunã cererilor de înscriere prin care solicitã înscrierea copilului la scoala de circumscriptie, la sediul unitãtii de învãtãmânt respective. În perioada 16 – 20 martie 2015 unitãtile de învãtãmânt vor solutiona cererile de înscriere depuse de cãtre pãrintii. Pãrintii care vor sã îi ducã pe cei mici la altã scoalã vor trebui ca între 23 martie – 03 aprilie sã depunã cererile de înscriere la unitatea de învãtãmânt la care solicitã înscrierea. Pe 10 aprilie vor fi afisate la fiecare unitate de învãtãmânt a listelor finale ale copiilor înscrisi în clasa I.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » A început procesul de înscriere în clasa I