Antena Meniu Search
x

A învins cancerul, nu şi sistemul. O femeie din Cernavodă e ţintuită la pat, după ce a rămas fără un picior

O femeie din Cernavodă a reuşit să învingă cancerul, dar nu a reuşit să convingă sistemul să-i ofere sprijinul necesar!

Vezi și

O femeie din Cernavodă a reuşit să învingă cancerul, dar nu a reuşit să convingă sistemul să-i ofere sprijinul necesar! În urma bolii a rămas fără un picior, însă statul consideră că nu are nevoie de un însoţitor, deşi depinde în totalitate de el. Singurul care o ajută să trăiască este soţul ei. De un ajutor financiar, nici nu se pune problema, astfel că cei doi sunt nevoiţi să trăiască de pe o zi pe alta.

Femeia a ajuns să nu poată face nimic. Nici măcar să stea în şezut. După două minute în care reporterul a vorbit cu ea, brusc discuţia s-a oprit pentru că a fost nevoită să se întindă.

Vasile Petricencu, soţul femeii:

Ea nu face nimic. Şi de spălat, o spăl eu. Nu poate să-şi facă nimic.

Calvarul a început acum patru ani. Cancer de col uterin a fost diagnosticul femeii. Soţii nu s-au lăsat însă doborâţi. A urmat o operaţie şi tratament post operator: chimioterapie şi radioterapie. După doi ani au apărut însă efectele adverse.

Paula Petricencu, femeie

Am făcut foarte multă radio şi chimioterapie, mi-a afectat circulaţia la ambele picioare. Cel drept a fost afectat 100%, celălalt 80%. Anul trecut, în septembrie, m-am simţit foarte rău că mai aveam dureri groaznice, am făcut tratament, nu mi-a trecut, am ajuns la spital şi în octombrie mi-a tăiat piciorul.

Femeia a fost încadrată la gradul I de handicap, dar fără un asistent personal. 

Oana Manoilă, purtător de cuvânt DGASPC Constanţa:

Potrivit legislaţiei în vigoare, beneficiază de asistent personal cei care nu-şi pot menţine poziţia ortostatică, adică verticală.

Aşa că soţul femeii trebuie să stea acum permanent cu ea. Deşi în casă este nevoie de un venit suplimentar. Familia trăieşte din puţin peste 1.100 de lei pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A învins cancerul, nu şi sistemul. O femeie din Cernavodă e ţintuită la pat, după ce a rămas fără un picior