Video A treia cea mai înaltă clădire din România ar putea fi pusă la pământ. Construit în 1986, Turnul CET din Brașov a ajuns ruină
A treia cea mai înaltă clădire din România, Turnul CET din Braşov, ar putea fi demolată. Turnul are o înălțime de 280 de metri și este considerat un simbol al oraşului. Însă, cum a fost lăsat în paragină, turnul a ajuns subiect de ironii și chiar teren pentru amatorii de echilibristică și salturi cu parașuta, care îşi pun viaţa în pericol. Mulţi dintre ei sar gardul fostei Centrale Electrotermice și escaladează structura pentru senzații tari şi nişte like-uri pe rețelele de socializare. Clădirea aparţine acum municipalităţii care vrea să contruiască în zonă un parc industrial.
- Asia Express continuă cu o nouă etapă Sâmbătă și Duminiă 20:00, Luni și Miercuri de la 20.30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- În ce să investim inteligent. Cum să punem banii să lucreze pentru noi
Turnul, care se poate vedea de la zeci de kilometri depărtare, a fost construit în 1986 pentru evacuarea gazelor de ardere de la fosta Centrală Electrotermică a Brașovului. Cum centrala s-a închis, turnul și toate instalațiile din jur au ajuns ruine.
Turnul CET, simbol al Braşovului, ar putea să dispară
"Așa arată acum a treia cea mai înaltă construcție din țară. Turnul CET este împărțit în șapte sectoare și măsoară, deasupra celei de-a șaptea punți circulare, nu mai puțin de 280 de metri. Așa arată acum a treia cea mai înaltă construcție din țară", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.
După ce Centrala Braşovului a intrat în insolvență, Primăria a cumpărat cele 50 de hectare de teren, pentru suma de 13 milioane de euro. Tranzacția a fost finalizată chiar luna trecută. Autoritățile locale vor să transforme locul în parc industrial pentru noile tehnologii în domeniul autobuzelor electrice sau al dronelor. Asupra turnului nu s-au hotărât încă.
- Sate din România, împânzite de camere video şi supravegheate cu drone. Proiect de peste 2 milioane de lei, bani...
- Un militar a pus pe jar toate autorităţile din Timişoara după ce a ameninţat că se aruncă de la etajul 7. La...
- Descoperirea şocantă făcută la autopsia Anei, fata găsită moartă în lada din canapea. Surse: poliţiştii...
"Dacă stare lui permite să rămână în continuare în picioare sau va trebui să-l demolăm. Una dintre variante este de a fi menţinut ca şi obiectiv, ca imagine a oraşului pentru dezvoltarea industrială pentru acea zonă", a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.
Părerile braşovenilor sunt însă împărţite. "Ar trebui demolat. Şi demolat şi pe aici. Şi construit alceva", crede un bărbat. "Părerea mea este că, dacă e dezafectat, trebuie dărâmat. Vreau să arate cât mai bine Braşovul, mai nepoluat", zice altcineva. "Păstrat. Să fie simbol pentru timpul lui Ceauşescu. Că s-a făcut ceva în timpul ăla. Şi în timpul ăsta nu", este de părere un braşovean.
Până acum, în România au fost puse la pământ prin implozie nouă turnuri industriale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰