Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Absenta micului dejun provoaca diabetul de tip 2

Cine nu mananca de dimineata in mod constant, risca sa devina o farmacie ambulanta! Lista afectiunilor provocate de prostul obicei de a-ti incepe ziua doar cu o cafea, eventual si cu o tigara alaturi, este foarte lunga

Vezi și

Diabetul de dimineata incepe sau cine se scoala de dimineata si nu mananca, la spital ajunge! Cam acestea ar fi zicalele romanesti adaptate vietii moderne. "Este o realitatea foarte trista, inclusiv in Romania, ca tot mai multe persoane sar peste acest mic dejun, de cele mai multe ori din lipsa de timp. Nu este o problema daca avem micul dejun cand ajungem la munca, sau in drum spre munca. Este important, totusi cateva minute dedicate acestei mese", ne sfatuieste Luiza Parvu, consultant nutritie.

Te trezesti, iei doua - trei guri de cafea si iesi pe usa. Mai tarziu, in jurul pranzului, foamea acumulata te determina sa mananci foarte mult, iar scaderile si urcarile bruste ale nivelului de insulina din organism, conduc spre o boala crunta. "Importanta servirii micului dejun este atestata de tot mai multe studii medicale. Acestea arata ca ea poate servi ca un mecanism de protectie fata de aparitia anumitor patologii, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arteriala, obezitatea in general si obezitatea abdominala in special, sindromul metabolic. Stim ca ultimele doua, obezitatea si sindromul metabolic, sunt, la randul lor, factori de risc pentru aparitia diabetului zaharat de tip 2. Asadar, este important nu doar sa avem un aport caloric adecvat consumului, dar si sa respectam cele trei mese ale zilei, eventual plus-minus una-doua gustari, in functie de preferinte".

"Din pacate, incidenta bolii este in crestere, nu doar la persoanele adulte, care sunt, in continuarea cele mai afectate, dar si la grupa de tineri, adolescenti, copii, grupa care pana acum ceva ani, aproape ca nici nu exista in statisticile diabetului zaharat de tip 2". Astfel, decat sa te afli sub tratament si sa fi obigat sa mananci doar anumite lucruri, iar pe langa clasicul mic dejun sa iei si un cocktail interesant de medicamente, mai bine acorzi cateva minute unui mic dejun copios, de dimineata, cat inca esti sanatos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Absenta micului dejun provoaca diabetul de tip 2