Antena Meniu Search
x

Video Academia din Harghita care pregăteşte muncitori calificaţi pentru industria HoReCa. Fondatorii cred că este "reţeta succesului" pentru atragerea turiştilor

În Odorheiu Secuiesc, din judeţul Harghita, a fost deschisă o nouă Academie Gastronomică. Aici organizatorii îşi doresc să creeze muncitori calificaţi pentru industria Horeca. Cei care vor termina cursurile Academiei Gastro, vor putea profesa în domeniul culinar, dar şi hotelier. 

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 09:49

Vezi și

De Ziua Pământului, Ţinutul Secuiesc a pus bazele celui mai important proiect din acest an.  Academia Gastro, şcoala care va forma în şase săptămâni de cursuri - 16 viitori bucătari. Aceştia vor avea la dispoziţie o sală de educaţie teoretică, o cameră de hotel şi o sală de bucătărie, dotată cu ustensile ca în marile restaurante.

Szasz Attila, manager de proiect: Motto-ul nostru este "să gătim din ceea ce avem". Ceea ce include folosirea unui lanţ scurt de aprovizionare. 

Monica Kozma, președinte asociaţieNoi credem că prioritar, gastronomia ar putea să fie  totuşi un domeniu prin care am putea atrage mai mulţi turişti în zonă. 

Totul a fost posibil cu ajutorul unei asociații înființată în anul 2017

Pe acelaşi subiect

De atunci şi până acum, aceasta a finanţat peste 100 de proiecte importante, din 15 judeţe ale ţării.

Monica Kozma: preşedintă asociaţie: Prin sprijinirea acestor investiţii, noi am dori să sprijinim prin turism şi produsele locale. Am propus celor care beneficiază de sprijinul nostru în domeniul hotelier, să folosească în serviciile lor, produsele locale. 

De la marea inaugurare nu a lipsit nici ministrul Mediului, care vede cu ochi buni, înființarea acestui proiect.

Tanczos Barna, ministrul MediuluiE o iniţiativă lăudabilă pentru că are la bază un principiu foarte sănătos şi pentru pământ. Este bine ştim că pentru 30% din emisiile de carbon pe plan mondial, responsabilă este industria agroalimentară.

Academia Gastro îşi va deschide porţile pentru primii cursanţi în luna iunie a acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Academia din Harghita care pregăteşte muncitori calificaţi pentru industria HoReCa. Fondatorii cred că este "reţeta succesului" pentru atragerea turiştilor