Antena Meniu Search
x

Şoferul român care şi-a condus jumătate din familie spre moarte, în Italia, arestat la domiciliu

Arest la domiciliu pentru soferul român care şi-a condus jumătate de familie spre moarte pe o autostradă din Italia. El a apărut în faţa magistraţilor, însă nu a putut scoate un cuvânt.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 12:04

Vezi și
  • Şoferul a adormit la volan.
  • Condusese fără oprire 1600 de kilometri. 

În accidentul pe care l-a provocat, după ce a adormit la volan, au pierit fiica de 10 luni, băiatul de 10 ani şi părinţii lui. Soţia şi ceilalţi doi copii se află în spital.

Camerele de supraveghere de pe autostrada A1, din Italia surprind momentul în care maşina în care era familia de români se izbeşte violent de tir. În urma impactului, mai multe bucăţi din caroserie se împrăştie pe şosea.

În maşină calătoreau 8 oameni, în loc de 7, cât ar fi trebuit. Potrivit anchetatorilor italieni, nimeni nu purta centura de siguranţă.

Şoferul a adormit la volan după ce a condus fără oprire 1600 de kilometri. 

Nici nu îşi mai putea ţine ochii deschişi după 30 de ore la volan, dar nu s-a oprit. A crezut că înşală oboseala cu o cafea pe care şi-a cumpărat-o la un stop, pe autostradă. Un alt participant la trafic le-a spus poliţiştilor că înainte de impact, mașina condusă de român mergea în zig-zag. 

Au murit pe loc o fetiţă de 10 luni, un băiat de 10 ani şi bunicii lor. Soţia şoferului, sora geamănă a copilei de zece luni şi fratele de 13 ani au ajuns în spital. Tatăl copiilor, care se afla la volan, a fost găsit de salvatori lângă maşină.

Plângea şi striga numele copiilor şi ale părinţilor săi. A fost reţinut la locul accidentulul şi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. 

Christian Vannucchi, avocatul şoferului român: A decis să nu vorbească şi cred că şi ce a spus imediat după accident a fost infuneţat de stare emotivă de atunci. Este în stare de şoc. Este zdruncinat. Este preocupat de ce fac fiica, soţia.

Îşi va aştepta acum judecata în arest la domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 18 ani.

De altfel, era în perioada de eliberare condiționată, după ce fusese condamnat anterior pentru un jaf în Calabria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Şoferul român care şi-a condus jumătate din familie spre moarte, în Italia, arestat la domiciliu