Accident mortal pe Transfăgărăşan, după ce trei tineri au căzut într-o curbă, cu mașina, de la 40 de metri (Video)
Cel mai frumos drum din lume s-a dovedit a fi şi cel mai periculos. O maşină în care erau trei tineri a căzut zeci de metri în gol pe Transfăgărăşan.
- Șoferul nu purta centura de siguranță
- Supraviețuitorii nu au putut să spună ce a vrut să facă șoferul
Un gest banal ar fi putut să-i salveze viaţa şoferului: dacă ar fi purtat centura de siguranţă. Tânărul de 29 de ani a fost aruncat prin parbriz. Prietenii lui care au fost mai prudenţi şi au avut centură au scăpat ca prin minune cu câteva fracturi.
Salvamontist: "Acolo unde sunt colegii mei, a tras stânga de volan. Drumul coboară. Vedeţi urmele, a căzut în abrupt şi acolo a avut loc impactul"
O plimbare pe cel mai spectaculos drum al lumii a avut un deznodământ tragic pentru trei prieteni din Suceava.
Maşina în care se aflau a zburat în prăpastie pe Transfăgărăşan. Salvamontiştii spun că autturismul s-a rostogolit şi a căzut în gol. S-a oprit tot pe drum, într-o stîncă, 40 de metri mai jos. Vehiculul a fost pur şi simplu zdrobit. Norocul a fost că nu trecea o altă maşină prin zonă.
Ion Sănduloiu, şef Salvamont Argeş: "Ne-am deplasat la faţa locului, din păcate, există şi o persoană decedată. Ceilalţi doi supravieţuitori au fost transportaţi la spitalul din Curtea de Argeş"
Şoferul, un tânăr de 29 de ani, nu purta centura de siguranţă. O neglijenţă care i-a fost fatală, spun poliţiştii.Salvatorii l-au găsit în afara maşinii, la zeci de metri distanţă. Pentru cei doi pasageri însă, centura a fost îngerul păzitor. Deşi au rămas blocaţi între fiarele maşinii, s-au ales doar cu câteva fracturi, spre uimirea paramedicilor.
Ionuţ Tunaru, ISU Argeş: "A fost nevoie şi de un echipaj de descarcerare. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat că una dintre victime era blocată în interior. Un bărbat de 19 ani care a acuzat dureri la coloană şi în zona lombară şi membrele inferioare şi încă un bărbat de 29 de ani care prezenta suspiciune de fractură la membrul inferior"
Nici pasagerii, nici poliţiştii nu au o explicaţie pentru modul în care maşina a ieşit de pe şosea.
Urmele de frânare se văd doar în apropierea prăpastiei, semn că şoferul şi-a dat seama prea târziu de pericol. Un pericol pe care mulţi îl ignoră, atât pe Transfăgărăşan cât şi pe Transalpina sau Transrarău.
Ionuţ Epureanu - IPJ Suceava: "O succesiune de curbe periculoase, pante si rampe abrupte. tocmai de aceea, maniera de conducere trebuie sa fie defensiva si preventiva, viteza trebuie redusa pana la limita evitarii oricarui pericol, franarea nu trebuie sa fie brusca, iar soferul sa fie in permanenta atent la drum, chiar daca peisajele sunt ofertante"
Pentru a evita targediile accesul pe transfăgărăşan este limitat chiar şi în timpul verii. Şoferii au voie să intre pe şosea doar între 7 dimineaţa şi 8 seara.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰