Antena Meniu Search
x

Video Acuzaţii grave la adresa medicilor de la Spitalul Judeţean Constanţa, în cazul unei paciente care a murit, infectată cu Covid

O femeie internată după un accident vascular cerebral a murit trei săptămâni mai târziu, infectată cu coronavirus. Familia acesteia susţine că pacienta ar fi fost maltratată şi are chiar un certificat medico-legal în acest sens.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.03.2021, 09:43

Vezi și

De cealaltă parte, reprezentanţii spitalului susţin că au respectat protocolul.

"Nu mai putem aici de usturime, ţipam aici ca în gură de şarpe... Şi nu a venit nimeni la mine..."

O familie acuză medicii de la spitalul din Constanţa

Sunt vorbele disperate ale femeii de 53 de ani în timp ce era internată în spital. Lipsită de puteri, pacienta vorba în permanenţă la telefon cu fiica sa şi o ruga să sune la 112, în spital fiind, pentru că acolo nu se ocupă nimeni de ea.

Pe acelaşi subiect

Amalia Tudor, fiica victimei: "Nu o schimbau cu orele întregi. I-au provocat o infecţie pe piele pentru că nu a fost îngrijită corespunzător şi i-am cumpărat nişte creme pe care trebuiau să i le aplice zilnic, dar nu s-a întâmplat" 

"Eu, mamă, cred că am 30 de găuri şi la mâini şi la picioare. Vai de capul meu ce am mai suferit..."

Familia acuză infirmierele că femeia nu a primit nici măcar apă, iar mancarea îi era aruncată pe jos.

"Mi-au trântit cartofii pe gură şi au zis să mănânc mere..."

Coşmarul femeii a început pe 5 decembrie când a ajuns de urgenţă Spitalul Judeţean din Constanţa după ce a suferit un atac vascular. 20 de zile mai târziu, chiar în ziua de Crăciun, femeia a murit. Ultimul care a vorbit cu ea a fost soţul din Spania.

Costel Tudor, soţul victimei: "A început să ţipe şi spunea "au, au, pentru ce mă înţepi?! Pentru ce îmi faci injecţie că eu mâine trebuie să mă externez. Şi de atunci telefonul nu a mai putut fi contactat"

Andreea Filip, reporter Observator: "Femeia a făcut un al doilea atac cerebral şi apoi stop cardio respirator şi s-a stins pe patul de spital la Terapie Intensivă, deşi când s-a internat nu avea Covid-19, pe actul de deces figura cu coronavirus. Tocmai de aceea rudele susţin că a luat virusul din spital"

Tiberiu Tofolean, manager spital: "Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm"

Pe lângă infecţia cu covid luată din spital, familia acuză şi că ar fi fost legată de pat în ultimele zile de viaţă la ATI.

"Legistul care a realizat autopsia spunând că pe mâini şi pe picioare se observau urme de legare"

Managerul spitalului spune că toate protocoalele au fost respectate.

Manager spital: "Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei"

Timp de aproape trei luni, familia a strâns toate actele doveditoare cu care a depus acum plângeri la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor. Potrivit anchetei DSP Constanţa, din punct de vedere medical, tratamentul administrat a fost unul corect. 

Tudorel Ene, DSP: "Rezultatul controlului au fost oferite şi petentei, vorbim de fiica persoanei decedate. Aceasta încă nu a făcut nicio plângere către Comisia de Malpraxis. Controlul nu a găsit nicio neregulă în ceea ce priveşte procedurile. Trei anchete sunt încă în desfăşurare, iar Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Acuzaţii grave la adresa medicilor de la Spitalul Judeţean Constanţa, în cazul unei paciente care a murit, infectată cu Covid