Antena Meniu Search
x

Video Motivul incredibil pentru care pacienta cu Covid, care a murit în accidentul cu ambulanţa, fusese trimisă într-o călătorie de 200 de kilometri

O femeie grav bolnavă de coronavirus a murit într-un accident de ambulanţă cumplit. Pacienta trebuia să ajungă de urgenţă la Terapie Intensivă. Cum unele oraşe nu aveau paturi, iar altele medici, s-a decis transferul ei la 200 de kilometri depărtare. La jumătatea drumului însă, şoferul ambulanţei, extrem de obosit, a pierdut controlul volanului şi s-a răstunat în şanţ.

de Redactia Observator

la 17.02.2021, 20:34

Vezi și

Ucisă pe drumul care ar fi trebuit să-i aducă salvarea. Aşa a sfârşit femeia din Buzău, ce suferea de o formă gravă de COVID. Însă nu virusul i-a curmat viaţa. Ambulanţa care o ducea la un alt spital s-a răsturnat şi s-a izbit violent de un cap de pod.

Claudiu Damian - managerul Spitalului Judeţean Buzău: "Femeia în vârstă de 74 de ani avea 73% saturaţia de oxigen. Plămânii doamnei erau afectaţi peste 80%. Atunci s-a decis că trebuie internată într-o secţie ATI".

Un drum de 200 de kilometri

La Buzău, de unde era femeia, toate locurile la ATI sunt ocupate. La doar 30 de kilometri distanţă, în Râmnicu Sărat, erau paturi libere. Doar că...

Felicia Vasile - director medical Spital Râmnicu Sărat: "Singurul medic ATI al spitalului este în concediu de odihnă".

Pacientei i s-a găsit un loc la... peste 200 de kilometri distanţă: la Spitalul Orăşenesc Buhuşi, din judeţul Bacău. Fix la jumătatea traseului, în Mărăşeşti, Vrancea, misiunea s-a încheiat tragic. Prima ipoteză: ambulanţierul era obosit.

Rodica Corneci - purtător de cuvânt SAJ Buzău: "Aşa se întâmplă la noi în fiecare zi. Sunt solicitări multe. A avut tura de la ora 7 dimineaţa. Toate ambulanţele noastre au toate verificările şi inspecţiile tehnice la zi".

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Şoferul ambulanţei şi asistentul medical au scăpat doar cu răni uşoare. În schimb medicul a fost dus de urgenţă la spital.

Alina Cosma, purtător de cuvânt Spitalul Sf Pantelimon Focşani: "A ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani o femeie în stare gravă. În momentul de faţă, ea se află la investigaţii imagistice, urmând ca, după aceea, cel mai probabil, să fie stabilizată în Secţia de Terapie a spitalului".

Poliţiştii au deschis dosar penal deschis pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Motivul incredibil pentru care pacienta cu Covid, care a murit în accidentul cu ambulanţa, fusese trimisă într-o călătorie de 200 de kilometri