Antena Meniu Search
x

Adjunctul inspectorului şcolar general din Arad a fost reţinut pentru trafic de influenţă

Promitea note de trecere în schimbul unei şpăgi de sute de euro. În casa lui şi a complicilor s-au găsit bani şi pixuri! Speciale pentru absolvenţi.

Vezi și

 Promitea note de trecere în schimbul unei şpăgi de sute de euro. În casa lui şi a complicilor s-au găsit bani şi pixuri! Speciale pentru absolvenţi. Scrisul se putea şterge, iar profesorul corecta sau completa lucrarea pentru a pune nota potrivită şpăgii date.

Filmul fraudei e descris perfect de o discuţie înregistrată între profesoara care intermedia şpaga şi un ofiţer care s-a dat drept părinte. Profesoara de română, doctor în litere, vinde note şi cumpără influenţă. Vorbeşte cu nonşalanţă, calm şi în siguranţă. Ca un adevărat "profesor" în fraudă.

La matematică, nota şase, de trecere, costa 500 de euro. Fiecare punct în plus era încă o sută. Astfel că, pentru nota maximă, se ajungea la aproape o mie de euro. Iar anul acesta nu era cu nimic diferit faţă de anul trecut.

Credea că vorbeşte cu un părinte. Era, însă, ofiţer sub acoperire! Înregistrarea dezvăluie întregul complot. Triunghiul şpăgii. Pentru că femeia era ajutată de doi inspectori.

Marius Spânu. Este adjunctul inspectorului şcolar general din Arad. Doar el a fost reţinut. Inspectoarea şcolară, de la resurse umane, a plecat liberă de la audieri. La fel şi profesoara de română.

Era metoda lor de fraudare. S-au dovedit mai inventivi decât elevii, o demonstrează procurorul. Negocierile pentru o notă bună aveau loc între părinţi şi profesoară.

Se ofereau banii şi pixul-minune. Cu el, elevul trebuia să scrie lucrarea. Pentru ca mai apoi, la corectare, să poată fi modificată sau completată. Astfel încât să fie declarat ADMIS!

BAC-ul merge mai departe, însă scandalul demontează toate eforturile de până acum. Afacerea "pixul" de la Arad le-a adus inspectorilor şi profesoarei 10.000 de euro cash. Atât au găsit procurorii în casele lor. Iar scandalul mocneşte şi în alte oraşe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Adjunctul inspectorului şcolar general din Arad a fost reţinut pentru trafic de influenţă