Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Administratori amenintaţi cu buldozerul să scoată şezlongurile de pe plajele lărgite la Mamaia: "Am Sahara lângă mine, nu marea"

Paradoxal, odată cu lărgirea plajelor din Mamaia turiştii pierd teren. S-a ajuns în situaţia în care în ultimele zile li s-au luat şezlongurile de sub ei. Statul nu a dat încă în concesiune noua plajă aşa că toate umbrelele şi şezlongurile montate ilegal de administratori, au fost ridicate. Pentru a-i convinge că nu glumesc cu amenizile şi somaţiile, autorităţile au trimis pe plajă un buldozer.

de Andreea Filip

la 04.08.2021 , 20:51

Nu e sfârşitul sezonului, ba chiar e vârful lui. Cu toate astea, pe una din cele mai populare plaje de pe litoral, la Mamaia, bate vântul. Se strâng şezlongurile şi umbrelele. Turiştii s-au trezit...în aer.

"Ieri când am stat la plajă au venit şi au zis că trebuie să ia şezlongurile că vin cei de la Apele Române. Groaznic, nisipul este mai mult pietriş", spune un turist. 

Scandalul şezlongurilor a pornit odată cu lărgirea plajelor, practic chiar de la începutul verii. Terenul nu are cadastru nici acum, nu figurează în acte și, deci, nu poate fi concesionat către administratorii plajelor. Aşa că aceştia au cucerit singuri noile teritorii. În imaginile suprinse cu o dronă în Mamaia se vede cel mai bine cum în buza mării s-au îngehsuit rânduri-rânduri de şezlonguri şi umbrele. Apele Române i-au somat pe asministratori să le strângă rapid. Pentru a arăta cât de serios este avertismentul, autorităţile au adus şi un buldozer pe plajă. 

Vezi și

Dezastru pentru cei mici

Pe acelaşi subiect

George Iancu - administrator plajă: "Am ajuns în punctul maxim al disperării. Trebuie, până vineri cel târziu să eliberăm pentru că suntem ilegal pe domeniul public. Vine moartea pentru cei care au afaceri mici".

Marius a investit 20.000 de euro doar sezonul acesta în plaja pe care o are. Încasările sunt pe minus, iar amenzile sunt tot mai multe.

Marius, administrator plajă: "Este un sezon compromis. Un sezon de 90% pierdere. Ştiam că avem vecinătate marea, acum avem vecinătate Sahara".

"Vă rog să îmi spuneţi care este logica să mărească plaja.  Să-i nenorocească pe oamenii ăştia care trei luni mănâncă şi ei o pâine", spune un turist

Staţiunea Mamaia s-a împărţit în două: pe de o parte avem plajele extinse care sunt goale în momentul de faţă pentru că adminsitratorii nu se înţele cu autorăţile. Pe de altă parte, mai avem un singur sector de plajă unde turiştii îşi pot trage şezlongul foarte aproape de apă. Insă, aici se inghesuie ca în fiecare an. 

Autorităţile anunţă că abia sezonul următor plajele lărgite din Mamaia vor fi concesionate, deci tot atunci vor fi amenajate legal. "Vă comunicăm că, începând cu data de 03.08.2021, ora 20, dotările amplasate pe suprafaţa de plajă pe care nu deţineţi acte tehnico-juridice vor fi ridicate".

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Administratori amenintaţi cu buldozerul să scoată şezlongurile de pe plajele lărgite la Mamaia: "Am Sahara lângă mine, nu marea"