Antena Meniu Search
x

Video Plajele sălbatice, preferate chiar şi pentru amenzi: "Oricum dacă am sta într-o staţiune mai mare, am plăti cazare. Nu e o sumă atât de mare până la urmă"

Plajele sălbatice ale litoralului românesc sunt ca un magnet pentru turişti. Deşi camparea este strict interzisă în astfel de locuri, cei mai mulţi preferă să plătească amenda, care este mai mică decât o noapte de cazare la hotel. Tocmai din acest motiv, autorităţile se gândesc să mărească valoarea sancţiunilor.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.07.2021, 21:32

Vezi și

Aşa arată natura spre plaja de la Vadu. Pe un drum de pământ care ne poartă spre o altă lume, liniştea este spartă doar de zgomotul valurilor. 

Aici i-am găsit pe Tudor şi Mihaela. Sunt din Bucureşti, iar de patru ani au aceeaşi destinaţie de vacanţă. Anul acesta au venit cu o rulotă pe care au dat puţin peste 2.000 de euro, dar care le oferă tot confortul.

Mihaela - turistă: "Un pic de băiţă, dormitorul şi bucătăria. Avem şi frigiderul. Cam atât. Este micuţă, dar pentru noi este suficient, ne ajunge".  Vin weekend de weekend şi plătesc 700 de lei pentru fiecare călătorie, dar spun că merită fiecare ban. Tudor - turist: "Este libertatea de a alege, este libertatea de a face ce vrei. Nu depinzi de restaurante. Linişte". 

Preferă amenda pentru plajele sălbatice

Pe acelaşi subiect

Andreea Filip - reporter Observator: "Şi dacă pe plajele din Mamaia abia poţi poţi călca din cauza scoicilor, aici nisipul te gâdilă la tălpi. Este atât de fin încât abia îl pot lua în mână. Pare cernut".

Pe plaja de la Vadu însă turiştii nu au voie sa îşi instaleze corturile şi nici să intre cu maşinile. Şi asta pentru că zona face parte din biosfera Delta Dunării.

Andreea FIlip - reporter Observator: "Pentru că aici la Vadu nu există niciun camping autorizat, toţi cei care campează pe plaja sau parchează în apropierea plajei riscă amenzi de până la 200 de lei".

Nu e deci de mirare că sancţiunile nu îi sperie pe turişti.

- "Se merită amenda pentru locul acesta?

- Categoric. Oricum dacă am sta într-o staţiune mai mare, am plăti cazare sau... aşa că nu e o sumă atât de mare până la urmă". 

"Au fost controale în Corbu şi în Vadu, dar exact aici nu au venit. În schimb anul trecut au fost controale. Ne-au amendat pentru că eram cu cortul cică pe plajă". În Corbu sunt doua parcări special amenajate pentru maşini şi rulote, iar la Vadu abia recent a început amenjarea unui astfel de loc.

Viorica Bîscă - director ARBDD: "Numai în ultima perioadă au fost aplicate doar în zona Vadu - Corbu peste 80 de amenzi, in cuntum de peste 50.00 de lei, doar pentru campare şi intrare cu maşina in aceste zone". 

Reprezentanţii Biosferei Delta Dunării lucrează alaturi de autorităţile centrale la o ordonanţă de urgenţă prin care amenzile sa fie mărite, dar încă nu se ştie care va fi valoarea acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Plajele sălbatice, preferate chiar şi pentru amenzi: "Oricum dacă am sta într-o staţiune mai mare, am plăti cazare. Nu e o sumă atât de mare până la urmă"