Antena Meniu Search
x

Video Administratorii sălilor de evenimente şi furnizorii de servicii conexe din Bihor au pus piciorul în prag. Ajunşi în pragul falimentului, au dat statul în judecată

Administratorii sălilor de evenimente şi furnizorii de servicii conexe din Bihor au pus piciorul în prag! Pentru că au ajuns în pragul falimentului din cauza restricţiilor, au dat statul în judecată. Antreprenorii s-au săturat să închidă, să redeschidă şi să amâne evenimente, ori de câte ori autorităţile schimbă scenariul. Aşa că solicită măsuri coerente, dacă tot nu primesc niciun ajutor de la buget.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 08:56

Vezi și
  • Furnizorii de servicii din Bihor au acţionat în judecată statul român
  • Într-o situaţie dramatică sunt şi cei din domeniile conexe

Peste 30 de furnizori de servicii din Bihor au acţionat în judecată statul român. Anul trecut au funcţionat doar trei luni, iar pierderile au fost uriaşe. 

Simona Dume, administrator sală evenimente: Am ţinut evenimente foarte mici. Ne-am încadrat în legislaţia în vigoare, am respectat restricţiile. Din păcate, în această perioadă, noi suntem închişi total.

Marius Matei, administrator sală de evenimente: Avem miri, clienţii noştri, care şi-au reprogramat a cincea sau acum probabil că vor reprograma a şasea oară evenimentul. Ceea ce e destul de frustrant pentru toată lumea şi efectiv nu mai ştim ce să le spunem sau să le răspundem clienţilor.

Antreprenorii condamnă lipsa ajutorului de la stat

Iar statul nu i-a ajutat cu nimic, deşi au depus documentaţia din primele zile. 

Simona Dume, administrator sală evenimente: Eu am depus proiect pentru grant, dar nici în ziua de azi nu am primit clarificări. 

Ionuţ Iştoc, avocat: După părerea mea, ar mai trebui, Guvernul, cel puţin, să ne dea posibilitatea să desfăşurăm o activitatea ca şi restaurantele. 

Într-o situaţie dramatică sunt şi cei din domeniile conexe. 

Mihai, solist vocal: Eu de fiecare dată am tăiat facturi unde am cântat. În momentul în care am cerut ajutor de stat nu m-am încadrat. Am ajuns sa trăiesc din bani de şomaj şi nu vă spun cât este de greu.

Organizatorii de nunţi speră că vor putea obţine în instanţă ridicarea restricţiilor, astfel încât măcar peste vară să îşi poată relua activitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Administratorii sălilor de evenimente şi furnizorii de servicii conexe din Bihor au pus piciorul în prag. Ajunşi în pragul falimentului, au dat statul în judecată