Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Numărul de locuri și data de înscriere

De Daniel Murărescu.
Publicat: 02.02.2021, 08:12.
Actualizat: 02.02.2021, 08:16

S-a aprobat calendarul de admitere pentru şcolile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă. În 2021 sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15 şi 28 februarie, iar proba scrisă va avea loc pe 27 martie.

admitere poliție 2021

Înscrierile se fac între 15 şi 28 februarie, iar proba scrisă va avea loc în 27 martie

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţile de învăţământ, şi anume:

Numărul de locuri la Poliție, Poliția de Frontieră, Jandarmi, Pompieri și Protecție Civilă

"Persoanele care îndeplinesc condiţiile şi criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie - 28 februarie, în funcţie de specializarea aleasă – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar. Cererile de înscriere se depun la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, de jandarmerie sau pentru situaţii de urgenţe, precum şi inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră, precum şi la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale în funcţie de domiciliul sau reşedinţa înscris/ă pe cartea de identitate", a transmis MAI.

Candidaţii care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat vor depune cererea la structurile de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit domiciliului sau reşedinţei înscris/ă în cartea de identitate.

Lucian Bode, ministrul de Interne: Sunt bucuros să dau o veste mult aşteptată de către foarte mulţi tineri: am aprobat calendarul admiterii pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne! Astfel, începând cu 15 februarie şi până în 28 februarie, cererile de înscriere se pot depune la structurile de resurse umane aparţinând inspectoratelor generale şi judeţene, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021. Vor fi disponibile 2.403 locuri.

Sesiunea de admitere în Poliție și Jandarmerie cuprinde mai multe etape

După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice şi a cunoştinţelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

În acest an, candidaţii care au optat pentru arma Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice pe 7 centre zonale, în funcţie de domiciliu, indiferent de opţiune, astfel:

Proba de evaluare a cunoştinţelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unităţile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor judeţene în funcţie de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepţia situaţiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unităţile de recrutare vor fi desemnate unităţi de selecţie prin ordin/dispoziţie a inspectorului general.

Distinct, candidaţii care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti, vor susţine toate probele de concurs la sediul acestei unităţi de învăţământ, conform calendarului general valabil pentru toate specializările.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.