Antena Meniu Search
x

Video Pasionații de sporturile pe apă își iau porția de adrenalină la malul mării. ”Romania e un loc în care poți să înveți kitesurfing”

Chiar dacă nu s-a deschis încă sezonul estival, curajoşii îşi pot lua oricând o porţie de adrenalină la malul mării. Nu au nevoie decât de un caiac şi o vâslă, iar distracţia e garantată. E loc şi pentru sporturile extreme, însă nu întotdeauna se termină bine. Un tânăr a murit în timp ce încerca să se înalţe cu kite-ul.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.05.2021, 20:40

Vezi și

Este nevoie de mulţi ani de antrenament pentru a executa schema Crocodil, cum se numeşte această mişcare în caiac polo. Filip se pregăteşte de trei ani pe lacul din parcul bucureştean IOR, iar următorul pas va fi participarea la o competiţie internaţională. Dar mai înainte, o tură pe lacul Siutghiol este exact ce trebuie.

Filip Bălan: ”De vreun an am ajuns să ştiu ce ştiu acuma”.

Tinerii pasionați de caiac polo se antrenează pe lacul Siutghiol

Toată echipa a venit din Bucureşti. Tinerii sunt legaţi de aceeaşi pasiune, chiar dacă nu au ajuns toţi la acelaşi nivel de pregătire.

Pe acelaşi subiect

Sportiv: ”Sunt tot felul de miscari, foarte complexe, care necesita și multa forta, si rezistenta, dar si inteligenta”.

Bianca Anastasescu: ”Imi place competitia și sporturile extreme. Am facut și înot, am făcut și baschet, și scrima, însă acesta mi-a plăcut cel mai mult”.

La noi, caiac polo este un sport relativ nou. Afară, însă, este foarte cunoscut, se organizează campionate mondiale şi europene, pe cluburi şi pe naţiuni.

Nu este singurul sport care le satisface temerarilor pofta de adrenalină. Astăzi a bătut vântul toată ziua pe mare, vreme ideală pentru kitesurfing.

Iulian Zamfiroiu, instructor kitesurfing: ”Printre sporturile nautice, kitesurfingul este o optiune foarte buna pentru Marea Neagra. Foarte frecvent sunt condiții pentru învățat. Romania e un loc în care poți să înveți sportul asta”.

Tragedie la Marea Neagră

Atenţie, însă! Kitesurfingul este un sport extrem, aşa că este nevoie mai întâi de cel puţin zece ore de curs pentru a învăţa mişcările. În plus, specialiştii recomandă supraveghere permanentă, pentru a fi în siguranţă. Chiar şi aşa, accidentele nu sunt excluse, cum s-a întâmplat ieri la Neptun cu un împătimit al acestui sport. Deşi vântul nu era puternic, iar bărbatul de 36 de ani plana aproape de mal, la un moment dat a căzut brusc în apă.

Martor: ”Probabil a intrat în panică, mai mult ca sigur s-a întâmplat ceva. Era un sportiv pe un zmeu. La amiază au fost patru sportivi de performanţă. Se pare că nefericitul eveniment ăsta e. Nu ai ce face”.

Prietenii tânărului cred că acesta a făcut atac de cord în timp ce încerca să se înalţe cu kite-ul. Echipajul chemat prin serviciul 112 nu a mai putut face nimic pentru el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pasionații de sporturile pe apă își iau porția de adrenalină la malul mării. ”Romania e un loc în care poți să înveți kitesurfing”