Antena Meniu Search
x

Video Pasionaţii de senzaţii tari se pregătesc deja de sezonul estival. Primii elevi au început lecţiile de kitesurfing

Mai sunt două luni până la începerea sezonului estival, dar distracţia pe plajă a început de pe acum. La malul mării, primii elevi au început deja lecţiile de kitesurfing. Deocamdată, însă, doar pe nisip. În larg vor ieşi abia după ce vor învăţa să stăpânească zmeul.

de Redactia Observator

la 07.03.2021, 14:58

Vezi și
  • Cursanţii kitesurfing-ului sunt din ce în ce mai tineri
  • Instructorii susţin că nu este chiar aşa uşor să ghidezi zmeul în bătaia vântului

Nu-i deloc uşor să ghidezi zmeul în bătaia vântului. Însă cine se apucă de învăţat de pe acum, va şti cum să se descurce până la vară, spun instructorii. Această perioadă este perfectă pentru a deprinde tainele kitesurfingului. 

Cristian Ivan, instructor kite: Am zis că începem mai devreme ca sunt plajele foarte libere, avem loc de desfaşurat. Vremea ţine cu noi în perioada asta, e foarte ok.

De la an la an, acest sport cucereşte tot mai mulţi adepţi. Printre ei se numără şi Edi. Are 17 ani şi a fost îndemnat să ia lecţii de tatăl său. 

Edi: Sunt la a treia lecţie. Mă descurc destul de bine. 

Tatăl lui Edi: Eu am venit cu intiaţiva pentru că băiatul era prea mic, daca i-a şi plăcut...Acum suntem într-un stadiu intermediar. S-ar putea ca săptămâna viitoare sau peste două săptămâni să pună şi pe apă, să exeseze şi pe apă.

Tinerii devin din ce în ce mai interesaţi de acest sport 

Cursanţii sunt din ce în ce mai tineri. Puştiul din imagini are doar 14 ani şi a început acest sport în urmă cu doi ani.

''E desul de greu, acum depinde şi de profesor şi de vânt şi de cum ai noroc.''

Kitesurfing-ul are pericolele sale, aşa că la început este recomadat să fie practicat sub îndrumarea unui instructor.

Cristian Ivan, instructor kite: Prima dată se învaţă controlul zmeului, reguli de siguranţă, pentru că sunt foarte importante, ca în orice sport.

Dupa iniţierea care are loc pe nisip, urmează acomodarea cu placa şi abia apoi întâlnirea cu apa. Cursurile pornesc de la 50 de euro pe şedinţă, iar timpul de învăţare depinde de la elev la elev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pasionaţii de senzaţii tari se pregătesc deja de sezonul estival. Primii elevi au început lecţiile de kitesurfing