Video

Pasionaţii de senzaţii tari se pregătesc deja de sezonul estival. Primii elevi au început lecţiile de kitesurfing

De Redactia Observator.
Publicat: 07.03.2021, 14:58.
Actualizat: 07.03.2021, 14:58

Mai sunt două luni până la începerea sezonului estival, dar distracţia pe plajă a început de pe acum. La malul mării, primii elevi au început deja lecţiile de kitesurfing. Deocamdată, însă, doar pe nisip. În larg vor ieşi abia după ce vor învăţa să stăpânească zmeul.

Nu-i deloc uşor să ghidezi zmeul în bătaia vântului. Însă cine se apucă de învăţat de pe acum, va şti cum să se descurce până la vară, spun instructorii. Această perioadă este perfectă pentru a deprinde tainele kitesurfingului.

Cristian Ivan, instructor kite: Am zis că începem mai devreme ca sunt plajele foarte libere, avem loc de desfaşurat. Vremea ţine cu noi în perioada asta, e foarte ok.

De la an la an, acest sport cucereşte tot mai mulţi adepţi. Printre ei se numără şi Edi. Are 17 ani şi a fost îndemnat să ia lecţii de tatăl său.

Edi: Sunt la a treia lecţie. Mă descurc destul de bine.

Tatăl lui Edi: Eu am venit cu intiaţiva pentru că băiatul era prea mic, daca i-a şi plăcut...Acum suntem într-un stadiu intermediar. S-ar putea ca săptămâna viitoare sau peste două săptămâni să pună şi pe apă, să exeseze şi pe apă.

Tinerii devin din ce în ce mai interesaţi de acest sport

Cursanţii sunt din ce în ce mai tineri. Puştiul din imagini are doar 14 ani şi a început acest sport în urmă cu doi ani.

''E desul de greu, acum depinde şi de profesor şi de vânt şi de cum ai noroc.''

Kitesurfing-ul are pericolele sale, aşa că la început este recomadat să fie practicat sub îndrumarea unui instructor.

Cristian Ivan, instructor kite: Prima dată se învaţă controlul zmeului, reguli de siguranţă, pentru că sunt foarte importante, ca în orice sport.

Dupa iniţierea care are loc pe nisip, urmează acomodarea cu placa şi abia apoi întâlnirea cu apa. Cursurile pornesc de la 50 de euro pe şedinţă, iar timpul de învăţare depinde de la elev la elev.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.