Antena Meniu Search
x

Video Aglomerație ca în sezonul estival la Constanța, după o lună și jumătate de carantină

A fost aglomeraţie ca în plin sezon la mare, după o lună şi jumătate de carantină. Pe faleza Cazinoului, pe plajă şi pe pontonul din Mamaia a fost puhoi de lume: localnici, dar şi turişti, care au profitat că pot intra în oraş fără declaraţie pe propria răspundere. Au făcut picnic pe plajă, s-au plimbat cu ski jetul şi caiacul, mai ceva ca în miez de vară.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 02.01.2021, 19:21

Vezi și
  • Constanţa intrase în carantină pe 20 noiembrie 2020, cu o rată de infectare de nouă la mia de locuitori

În prima zi în care au putut ieşi din case fără bilet de voie, a fost furnicar de oameni pe faleza din Constanţa. Umăr lângă umăr, oamenii s-au bucurat de libertate ca de o zi de primăvară după o iarnă grea. Este eliberarea după cele 42 de zile de carantină.

De prima zi după ridicarea restricţiilor au profitat foarte mulţi constăţeni care au ieşit la plimbare pe faleza Cazinoului din Constanţa. Şi vremea îi ajută, sunt 10 grade, dar nu bate vântul şi se resimt 16 grade, aşa că unii au renunţat şi la geacă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au fost deschise şi terasele. Iar oamenii au profitat din plin. N-a fost o masă goală. În interior, restaurantele vor fi deschise abia din 14 ianuarie şi doar dacă rata de infectare va ajunge sub 3 la mia de locuitori.

Cine n-a prins loc la terasă, a făcut picnic pe plajă. Sute de bucureştenii s-au mutat pentru câteva ore la mare.

Dar asta nu a stricat distracţia de pe plajă. S-au înălţat zmeie, iar copiii s-au jucat în apa mării. Cei mai aventuroşi turişti s-au dat cu ski-jet-ul sau cu caiacul.

Ioan Malciu, practicant sporturi nautice: Am zis să începem ziua cu mişcare. Vremea e frumoasă, marea e foarte liniştită.

Nici vremea schimbătoare nu a risipit aglomeraţia de la malul mării.

Chiar dacă la orele pranzului soarele a pierdut lupta cu norii, în continuare sunt foarte mulţi oameni care se plimbă pe pontonul din Mamaia pentru a admira marea din larg. Dar sunt foarte mulţi oameni şi pe plajă.

Plimbările prin ceaţă au fost ideale pentru cei mai romantici dintre noi.

Deşi oraşul a ieşit din carantină, portul măştii în spaţiile publice deschise rămâne obligatoriu. La fel şi declaraţia pe proprie răspundere între orele 23 şi 5 dimineaţa.

Constanţa a intrat în carantină în 20 noiembrie cu o incidenţă de 9 infectări la mia de locuitori. La final, în 1 ianuarie, rata a scăzut la 4.42 de cazuri la mia de locuitori. Singurul oraş care se află în continuare în zona roşie este Bucureştiul. Cu o rată de infectare mai mare de 3 la mie rămân judeţele Ilfov şi Timiş. Clujul a ieşit din zona roşie chiar astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Aglomerație ca în sezonul estival la Constanța, după o lună și jumătate de carantină