Antena Meniu Search
x

Mama băieţelului de 12 ani pe care diriginta nu l-a vrut în excursie cu clasa pentru că e bolnav de cancer a luat O DECIZIE DRASTICĂ

Cancerul nu e contagios, discriminarea DA! Profesorii i-au interzis unui băieţel de doar 12 ani din Botoşani, bolnav de cancer, să meargă în excursie.

Vezi și

Cancerul nu e contagios, discriminarea DA! Profesorii i-au interzis unui băieţel de doar 12 ani din Botoşani, bolnav de cancer, să meargă în excursie alături de colegi, pe motiv că are o boală... transmisibilă. Copilul nu a înţeles de ce este respins, izolat şi etichetat. Avocatul Poporului a acuzat Şcoala şi Inspectoratul Şcolar că nu au avut nicio reacţie în apărarea lui. 

"I-a zis cu trei săptămâni înainte, să plătească excursia şi apoi, după două zile, i-a dat banii inapoi. I-au zis că el nu merge.", e declaraţia mătuşii băiatului bolnav de cancer. Nepotului ei o să-i spunem Mihai. Are 12 ani şi cancer osos. Profesorii i-au refuzat dreptul de a pleca în excursie, alături de colegii de clasă, pe motivul absurd că ar suferi de o boală... TRANSMISIBILĂ. 

"A începutul să plângă, bineînţeles, şi m-a întrebat de ce e bolnav, că el nu are nimic, se comportă normal, de ce nu vrea doamna să-l ia şi pe el în excursie.", povesteşte mama. Elena Puşcaşu, directoarea şcolii din comuna Suliţa se apără: "Nu a fost cu acordul meu. Domnişoara dirigintă  tebuia să ştie mult mai bine situaţia de sănatate a copilului din clasă." 

Şi pentru că nu a ştiut, a fost trimisă să consulte Constituţia României şi drepturile copilului. A fost nevoie de un scandal de câteva zile şi de intervenţia unui parlamentar, de profesie medic, pentru ca şcoala să-şi schimbe decizia şi să-l lase pe Mihai să plece în excursie.   

Pe acelaşi subiect

"Sunt foarte mulţi copii care sunt marginalizaţi în şcolile din România. Sunt bolnavi şi nu sunt acceptaţi.", spune mama.  

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a trimis câte o scrisoare conducerii şcolii şi inspectorilor. I-a acuzat că nu-şi cunosc atribuţiile şi că nu au avut nicio reacţie în apărarea acestui copil. Inspectorii au ales tăcerea şi astăzi. N-au mai răspuns la telefon. 

O palmă pentru sistemul de învăţământ din România a venit din Germania. Ţară care l-a adoptat pe Mihai şi l-a integrat la şcoală. Mama băiatului lucrează de câţiva ani peste graniţe ca asistentă: "S-a integrat foarte bine, aici sunt altfel educaţi copiii. La noi, copiii sunt învăţaţi să fie răutăcioşi." 

Un raport al Organizaţiei "Salvaţi Copiii" arată că, într-un singur an, în România, instituţia Avocatul Poporului primeşte 12.000 de petiţii cu privire la încălcări ale drepturilor copilului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mama băieţelului de 12 ani pe care diriginta nu l-a vrut în excursie cu clasa pentru că e bolnav de cancer a luat O DECIZIE DRASTICĂ