Greu în România: date îngrijorătoare despre obezitate în România

De Andrada Popovici.
Publicat: 17.10.2017, 17:15.
Actualizat: 17.10.2017, 17:18

Campania Greu în România dezvăluie date îngrijorătoare despre obezitate arată o situaţie: mai bine de jumătate dintre români au probleme cu greutatea.

Campania Greu în România dezvăluie date îngrijorătoare despre obezitate arată o situaţie: mai bine de jumătate dintre români au probleme cu greutatea.

De la an la an, numărul românilor afectaţi de obezitate creşte. Iar statisticile oficiale dezvăluite de campania Greu în România arată o realitate dură: 55% dintre români sunt obezi, cu 5% mai mult faţă de anul trecut. Lipsa mişcării dar şi alimentaţia haotică sunt printre principalii factori care au dus, iată, la o creştere alarmantă, spun specialiştii.

Aceleaşi date arată şi faptul că orarul meselor nu mai este de mult respectat. 35% dintre români sar peste micul dejun şi pentru aproape un sfert, principala masă este cina.

Citește și:
Alex Frone e unul dintre protagoniştii campaniei Greu în România

Medicii avertizează: alimentaţia haotică şi de proastă calitate ucide mai mulţi oameni, în lume, faţă de fumat sau alcool. Şi nu doar adulţii sunt victimele obezităţii, copiii sunt şi ei afectaţi. Fără măsură, kilogramele în plus se adună, iar efectele se văd în sănătatea noastră.

Campania Greu în România trage un semnal de alarmă asupra fenomenului de obezitate infantilă. În cazul copiilor, statisticile arată că jumătate sunt supraponderali, iar unul din patru suferă de obezitate.

Urmăreşte Campania "Greu în România":

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.