Antena Meniu Search
x

Ai mânca ceva DULCE? UITE ce SECRETE ascund anumite POFTE!

De cele mai multe ori, corpul oferă indicii despre ceea ce lipseşte organismului. Poftele ăţi pot arăta exact ce trebuie să mănânci.

De cele mai multe ori, corpul oferă indicii despre ceea ce lipseşte organismului. Poftele îţi pot arăta exact ce trebuie să mănânci.

1. Ciocolată. Dacă ţi s-a făcut poftă, atunci înseamnă că poţi avea o lipsă de magneziu sau de alte minerale esenţiale pentru piele şi păr. Dacă vrei să eviţi dulciurile poţi înlocui ciocolata cu alune.

2. Gheaţă. Dacă ai tendinţa de a pune gheaţă în orice băutură, atunci acesta poate fi semnul unei deficienţe de fier. Acesta se găseşte în spanac, broccoli, sardine sau linte.

3. Carne. Pofta de carne poate sugera existenţa anemiei, dar şi un nivel scăzut de zinc. În locul acesteia poţi opta pentru lintea, spanacul sau brânza.

4. Brânză. Dacă îţi e dor de tot felul de sortimente de brânză, atunci organismul te anunţă că ai o deficienţă de calciu. Aceasta poate fi îndreptată prin consumul de iaurt, sardine, alune, broccoli sau lapte.

5. Carbohidraţi. Pofta de pâine sau de alte alimente bogate în carbohidraţi sugerează faptul că organismul tău are o deficienţă de triptofan, un aminoacid folosit pentru a produce substnaţa necesară creierului numită serotonină. Această intervine în procesul de somn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ai mânca ceva DULCE? UITE ce SECRETE ascund anumite POFTE!