Meniu
Search
x

Ajutoare de sute de milioane de euro, de la Uniunea Europeană, pentru antreprenorii români afectați de pandemia de coronavirus

IMM-urile primesc o gură de aer proaspăt. În sfârşit. Vin banii de la Uniunea Europeană, 550 de milioane de euro. Ministerul Economiei dă garanţii că, în zilele următoare, antreprenorii vor putea accesa fondurile. Între timp, pentru că se aşteaptă la o abundenţă de cereri încă din primele minute, STS-ul lucrează din greu astfel încât să nu pice site-ul.

De Redactia Observator la 29.09.2020, 22:46
Vezi și
  • 550 de milioane de euro sunt alocați pentru ajutorarea antreprenorilor români.
  • Fondurile sunt nerambursabile.

Vlad conduce un atelier de cursuri, traininguri şi seminarii. Pandemia i-a lovit dur afacerea, iar pierderile au fost uriaşe. Aşteaptă ajutorul de stat cu sufletul la gură. 

Vlad Iliescu, director IMM: A trebuit să stăm acasă două luni de zile. Gândiţi-vă că în momentul de faţă noi desfăşurăm cursuri la jumătate din capacitate. Păstrăm distanţa şi unde aveam 18 cursanţi, acum avem 9-10 persoane.

El e norocos că a reuşit să redeschidă. Sunt antreprenori care în continuare au business-ul închis şi al căror viitor depinde exclusv de schema de ajutor de stat despre care se vorbeşte încă de la începutul pandemiei. 

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR: Vă dau exemplul serviciilor, HoReCa, domeniul sportiv, bazele, piscinele. Deci foarte multe IMM-uri. Cred că cererea va fi de trei ori mai mare decât finanţarea. 

Liviu Rogojinaru, secretar de stat Ministerul Economiei: Modalitatea, primul venit, primul servit, pentru că nu am găsit altă soluţie pentru a face totul prin intermediul calculatorului. 

Avem vreo 30.000 de firme care sunt deja înscrise în aceste programe, dintre care de dimineaţă vreo 18.000 erau deja calificate.

Banii sunt nerambursabili. Înscrierile se vor face online. Între timp, pentru că ministerul se aşteaptă la o abundenţă de cereri încă din primele minute, STS-ul lucrează din greu astfel încât să nu pice site-ul.

Sprijinul pentru IMM-uri presupune granturi de capital de lucru şi de investiţii, iar sumele vor porni de la 2.000 de euro, pentru afacerile fără angajaţi, şi pot ajunge până la 200.000 de euro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ajutoare de sute de milioane de euro, de la Uniunea Europeană, pentru antreprenorii români afectați de pandemia de coronavirus