Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ALERTĂ de gripă aviară în judeţul Tulcea

de Redactia Observator

la 29.12.2016 , 17:56

În curtea unui gospodar din judeţul Tulcea au fost găsite două păsări moarte, iar analizele au confirmat că acestea aveau gripă aviară. Deocamdată, nu au fost raportate cazuri şi la vecini, dar nu este exclus să mai apară deoarece gospodăriile sunt apropiate una de cealaltă.

Virusul a fost depistat în localitatea Pardina, la graniţa cu Ucraina.

Un sătean a alertat autorităţile după ce găinile şi curcile au început să moară pe capete. Analizeze au confirmat virusul.

Vezi și

Rezultat pozitiv pentru virusul gripei aviare de la două probe constituite de la două cadavre din gospodăria personală a unui cetăţean.

Medicii veterinari sunt în stare de alertă. O echipă a ajuns prin vecini pentru a vedea dacă există şi alte păsări moarte. De asemenea, sunt supravegheate zonele unde trăiesc păsări sălbatice, de obicei, unde există şi un luciu de apă.

O echipă de medici veterinari oficiali patrulează cu o şalupă a DSVSA Tulcea în zona lacului Fortuna unde am fost locaţi, unde am fost sesizaţi că ar exista două lebede moarte.

Cele două lebede moarte vor fi duse la laborator pentru analiză. Virusul H5N1 a apărut, pentru prima dată, în România, în 2005. Tot într-o localitate din Tulcea. Atunci, au fost luate cele mai drastice măsuri din istorie. Toate maşinile care intrau sau ieşeau din localitate erau dezinfectate. Pericolul este uriaş şi pentru om. Gripa aviară se poate transmite în contact direct cu lichidele biologice. Potrivit studiilor, virusul nu se transmite prin intermediul preparatelor de pasăre, gătite sau fierte corespunzător.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » ALERTĂ de gripă aviară în judeţul Tulcea