Antena Meniu Search
x

ALERTĂ METEO! Când se opresc PLOILE şi cum va fi vremea la mare şi la munte în 1 MAI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că până duminică, la ora 18.00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că pe parcursul zilei de duminică vor fi înnorări şi va ploua pe arii extinse, excepţie făcând zonele estice şi sud-vestice, unde ploile vor fi izolate.

Duminică

Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal şi de munte, precum şi în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei şi local în Muntenia.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 19 grade, mai ridicate în Moldova, Bărăgan şi în vestul Dobrogei, unde temperaturile vor atinge şi 20-21 de grade.

Pe timpul nopţii de duminică spre luni, temperaturile vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade.

Luni

Luni, de 1 mai, vremea va fi frumoasă, iar cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei doar în partea de nord a ţării. Averse vor fi slabe cantitativ şi doar pe arii restrânse, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă, cu un cer variabil şi o maximă de 21 de grade.

La munte, vor fi manifestări de instabilitate, iar valorile termice vor fi în scădere, iar la altitudini de peste 1.800 de metri, precipitaţiile vor fi mixte.

Pe litoral, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil şi probabilitate redusă de ploaie, iar maximele se vor încadra între 14 şi 24 de grade, minimele vor fi între 9 şi 11 grade, iar apa mării va avea în jur de 12 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » ALERTĂ METEO! Când se opresc PLOILE şi cum va fi vremea la mare şi la munte în 1 MAI