Antena Meniu Search
x

Alesii au ajuns la fundul sacului! Nu mai au bani nici macar de hartie igienica

Alesii au ajuns la fundul sacului. Nu mai au bani nici macar de hartie igienica. Nici la Senat, nici la Camera Deputatilor. Savonierele, altadata pline, acum sunt goale de zile intregi

Vezi și

Nu sunt bani nici de lifturi, asa ca in curind, parlamentarii vor urca pe scari. Si fondul pentru reparatiile masinilor e gol de multa vreme iIar cand se strica, alesii ori si le repara singuri, ori merg pe jos.

"In Romania costa mult, multe, dar cred ca hartia igienica e ieftina", spune Florentin Gust, deputat.

Hartia igienica folosita de parlamentari intr-un an ar putea infasura cu toul Palatul Parlamentului. O cladire uriasa, unde si lifturile au moarte sigura.

Pusi sa taie din cheltuieli, deputatii nu se gandesc nicio secunda sa renunte la camerele scumpe de hotel. In schimb, taie de pe lista fara ezitare la hartia pe care o folosesc sa-si scrie proiectele de legi. Doar la Camera Deputatilor sunt consumate, in fiecare an, peste DOUASPREZECE MILIOANE de coli de hartie. Inseamna ca fiecare dintre cei 412 alesi utilizeaza zilnic peste 80 de foi.

"Scoatem cheltuielile legate de hartie in tot ce inseamna in Camera Deputatilor. Incepem de saptamana viitoare", spune presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. De atunci, doar presedintele Camerei Deputatilor va mai avea dreptul sa citeasca de pe hartii. Restul, de pe laptop-uri sau calculatoare.

Fara bani la buget, parlamentarii si-au indreptat ochii spre Guvern. Doar ca premierul le-a dat o veste deloc pe gustul lor. "Rectificarea bugetara nu inseamna ca mai tiparim niste bani in spatele Guvernului. Inseamna sa ai niste venituri suplimentare", a anuntat Victor Ponta.

Fara fonduri in plus, parlamentarii vor trebui sa vina cu hartie de scris, de citit si de toaleta de acasa. Iar daca li se strica masinile de serviciu, sa si le faca singuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Alesii au ajuns la fundul sacului! Nu mai au bani nici macar de hartie igienica