Antena Meniu Search
x

Alimentația corespunzătoare a câinilor bătrâni

În funcție de rasă, vârstă, dimensiune și starea de sănătate, nevoile nutriționale ale animalelor de companie se pot schimba.

de Redactia Observator

la 17.08.2020, 12:50

Alimentația corespunzătoare a câinilor bătrâni

Câinii vârstnici sau bătrâni au nevoie de o cantitate diferită de hrană și un raport de nutrienți diferit de cel al unui cățeluș.

Hrănirea câinelui

Câinii sunt animale omnivore. Predecesorul său, lupul, pe lângă prada vânată, se hrănește cu morcov, legume și ciuperci. În sălbăticie, lupii sunt capabili să ingereze o cantitate mare de hrană într-un timp scurt când o au la dispoziție, iar câinii pot mânca doar o dată pe zi, deoarece stomacul lor se poate dilata mult.

Având în verde că aceștia sunt omnivori, este indicat să le oferim hrană care conține carne. Legumele, leguminoasele, peștele și fructele conțin și alte substanțe nutritive la fel de importante pentru animal.

În funcție de rasă, vârstă, sănătate, predispoziții, starea de reproducere și nivelul de activitate, ar trebui să le oferim o hrană mai mult sau mai puțin bogată în proteine, fibre, grăsimi și alți nutrienți.

Importanța ingredientelor din compoziția hranei

Atunci când alegem hrana animalului nostru de companie, trebuie să ne uităm la o serie de caracteristici care confirmă faptul că produsul ales este de cea mai bună calitate. Este foarte important să studiem compoziția sa:

Ordinea ingredientelor. Ordinea indică proporția în care ingredientele apar în compoziție, astfel încât cele care apar primele sunt prezente într-o cantitate mai mare decât ultimele. Primul lucru care ar trebui să apară este sursa de proteine ​​(carne, pește și leguminoase). Carbohidrații, grăsimile, vitaminele și mineralele sunt enumerate mai jos.

Ingrediente specifice mai bune decât cele generice. Alimentele care conțin ingrediente specifice, cum ar fi carnea de pui, carnea de miel... sunt mai bune decât cele generice în care apare doar „carne” sau „carne de pasăre”.

Nutrienți esențiali. Sunt substanțe nutritive de care animalele au nevoie într-o măsură mai mică decât restul, dar care sunt esențiale pentru o sănătate bună. Acizii grași, vitaminele și mineralele sunt substanțe prezente în diferite tipuri de hrană, prin urmare, este important să alegem un tip de hrană cu ingrediente variate.

Cenușă. Cenușa face parte dintre reziduurile care rămân atunci când alimentele sunt supuse la temperaturi ridicate pentru a crea hrana. Hrana din supermarketuri conține un procent mai mare de cenușă și contribuie la formarea tartrului fiindcă conține mai multe minerale.

Fibră. Fibra este necesară pentru a facilita mișcarea intestinală care, în plus, obligă câinele să mestece mai mult mâncarea, curățând în același timp resturile de tartru.

Totodată, trebuie să evităm hrana bogată în coloranți și aditivi artificiali.

Cea mai bună soluție în acest caz este să alegem hrana naturală super-premium pentru câini Lenda, întrucât conține toți nutrienții necesari de care are nevoie un câine bătrân. În plus, nu conține conservanți, coloranți și aditivi artificiali. Conține doar materie primă de calitate superioară, de la fermele din Galicia, Spania.

Lenda ne propune două sortimente de hrană pentru câini seniori. Este vorba despre Lenda Nature Senior Mobility pentru mobilitate articulară și protecție uninară și L-Unico Senior&Light cu aport caloric redus.

Ambele tipuri de hrană au în compoziția lor ingrediente care le sporesc mobilitatea, le întăresc sistemul imunitar, le protejează dentiția și starea generală de sănătate.

De ce au nevoie câinii bătrâni sau în vârstă în dieta lor?

Odată cu vârsta, bolile care necesită un control dietetic, cum ar fi colita, rinichii sau bolile hormonale sunt mai frecvente. Dar dacă nu este cazul câinelui nostru, deoarece este sănătos, acesta va avea nevoie doar de o hrană mai puțin calorică.

Necesarul de energie este mai mic la câinii mai în vârstă, deoarece depozitează mai multă grăsime, iar activitatea metabolică și temperatura corpului sunt reduse. De asemenea, devin mai puțin activi fizic. Prin urmare, este necesară furnizarea a doar 3000 sau 4000 Kcal per kilogram de aliment pentru a evita obezitatea.

În ceea ce privește nutrienții:

Proteinele trebuie menținute între 15% și 23%. Un conținut ridicat în dietă poate afecta rinichii, astfel încât se menține un nivel mediu de proteine.

Trebuie scăzută grăsimea. Gama procentuală de grăsime din compoziția hranei pentru câini seniori este de aproximativ 7 și 15%.

Trebuie mărită cantitatea de fibre. Pentru a evita problemele legate de constipație și pentru a îmbunătăți sănătatea digestivă.

Trebuie redusă cantitatea de fosfor și sodiu pentru a preveni problemele renale.

Trebuie adăugate unele molecule care ajută la menținerea funcționării corespunzătoare a organelor, cum ar fi taurina, care ajută inima sau L-carnitina.

În plus, este indicat să împărțim hrana în mai multe porții pentru a încuraja câinii mai slabi să mănânce sau să-i determinăm să fie în continuare să fie activi cu ajutorul unor jocuri de adulmecare. Astfel îi vom determina să-și găsească singuri hrana.

O altă măsură bună sunt suplimentele alimentare care ajută la menținerea organismului lor în formă bună, atât timp cât medicul veterinar consideră că trebuie oferite.

În rest, nu trebuie să le oferim decât atenția și dragostea noastră.

Articol sustinut de Oblyo Digital Agency 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alimentația corespunzătoare a câinilor bătrâni