Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ambrozia, regina alergiilor. Tot mai mulţi români ajung la doctor din cauza plantei care poate provoca ASTM!

Mâncarea zeilor, chinul oamenilor. Ambrozia, plantă interzisă în străinătate, dar întâlnită peste tot în ţara noastră, îi duce pe tot mai mulţi români în cabinetele alergologilor.

de Redactia Observator

la 21.08.2017 , 21:20

Mâncarea zeilor, chinul oamenilor. Ambrozia, plantă interzisă în străinătate, dar întâlnită peste tot în ţara noastră, îi duce pe tot mai mulţi români în cabinetele alergologilor.

Pentru Igor, luna august este un chin, an de an, de când s-a mutat într-un cartier de lângă Bucureşti. Are parte de aer curat, natură, dar şi ... ambrozie.

IGOR, alergic la ambrozie:

Vezi și

La început am crezut că este o simplă răceală. Am citit mai multe, m-am documentat, am văzut că este o plantă care este interzisă în restul Europei.

În România însă, creşte pe oriunde vezi cu ochii, chiar şi în inima oraşelor.

Dacă aţi stat în apropierea unor tufe de ambrozie şi acuzaţi stări precum strănut frecvent, mâncărimea nasului sau a ochilor şi secreţii nazale abundente, este foarte important să mergeţi de urgenţă la medic.

POLLIANA LERU, medic alergolog:

Am văzut pacienţi care erau absolut astupaţi, nu mai puteau respira, nasul era foarte inflamat şi atunci complicaţiile erau fie inflamaţie puternică, fie infecţii, se putea adăuga sinuzita sau poate să apară astmul.

Specialiştii atenţionează faptul că diagnosticarea trebuie făcută cât mai devreme.

POLLIANA LERU, medic alergolog:

Prima masura pentru pacienti, este ca ambrozia sa fie identificata si indepartata din spatiul urban in care traim. În etapa a doua se pune problema unui tratament curativ, unui tratament adresat mecanismelor. Şi acesta este imunoterapia.

Vaccinul antialergic se administrează prin creşterea treptată a dozelor la fiecare injecție săptămânală. Tratamentul durează de la 3 până la 5 ani şi conform studiilor, are o rată de succes de aproximativ 80%.

OANA OANCEA, farmacist:

În perioada aceasta au crescut cererile la medicamente antialergice. Pacienţii alergici la ambrozie, pot folosi spray-uri decongestionante. Există un spray cu extract standadizat de ambrozie pentru a creşte imunitatea pacientului.

Pentru evitare simptomelor neplăcute medicii îî îndeamnă pe cei alergici să evite activităţile în aer liber, să păstreze ferestrele închise şi să se spele frecvent pe faţă şi pe mâini. Mai bine de jumătate dintre românii cu alergii, au senzibilitate la ambrozie.

În Parlament există un proiect de lege care îi obligă pe proprietarii de terenuri să distrugă ambrozia, atunci când apare. Amenzile sunt de până la 10 mii de lei în cazul persoanelor fizice şi de 50.000 de lei pentru firme.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Ambrozia, regina alergiilor. Tot mai mulţi români ajung la doctor din cauza plantei care poate provoca ASTM!