Antena Meniu Search
x

Sătui să aştepte finanţare de la stat, ambulanţierii din Suceava şi-a modernizat sediul cu bani strânşi din donaţii

După ce au cerut în zadar bani de la Minsiterul Sănătăţii, ambualnţierii suceveni s-au mobilizat şi au reuşit să strângă din sponsorizări peste 260 de mii de lei. Banii vor fi folosiţi pentru a transforma o clădire dărăpănată din Vatra Dornei într-un sediu modern.

de Redactia Observator

la 13.06.2020, 14:28

Vezi și
  • Schimbarea a fost bine primită de angajaţi.
  • Problema sediilor improprii de ambulanţă este care afectează toată ţara.

Sediul staţiei de ambulanţă de la Vatra Dornei, 260 de mii de lei a costat renovarea parţială a clădirii vechi, donate de primărie.

Aveau nevoie neapărat de acest spaţiu pentru că vechiul sediu, format din două cămăruţe înghesuite în incinta spitalului Municipal, urma să fie tranformat în ambulatoriu.

Schimbarea a fost bine primită de angajaţi.

Elena Cozan, asistent medical substaţia SAJ Vatra Dornei: Faptul că această pandemie ne-a prins în acest spaţiu a fost o mare bucurie pentru că s-a păstrat şi distanţa socială necesară pentru noi. Dincolo nu am fi avut acest lucru, nici chiar spaţiu special în care să ne îmbrăcăm în costumele speciale atunci când ar fi fost nevoie.

Banii strânşi până acum au fost folosiţi doar pentru renovarea şi dotarea încăperilor de la parterul clădirii. Problema sediilor improprii de ambulanţă este care afectează toată ţara.

Gheorghe Chiş, preşedinte FNSAR: Am solicitat să se iniţieze un proiect naţional, aşa cum s-a iniţiat proiect naţional pentru sălile de sport, pe bani europeni, în care să fie inculse sediile serviciilor de ambulanţă. A rămas la nivel de solicitare, atât. Nu s-a finalizat absolut nimic.

Ambulanţierii din Vatra Dornei mai au nevoie de încă 500 de mii de lei pentru ca noul sediu să fie renovat complet. Iar, pentru asta se caută în continuare sponsori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Sătui să aştepte finanţare de la stat, ambulanţierii din Suceava şi-a modernizat sediul cu bani strânşi din donaţii