Antena Meniu Search
x

Ce amendă riști dacă nu porți mască în spații închise. Răspunsul Grupului de Comunicare Strategică

Românii care refuză să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, încălcând astfel noile reglementări guvernamentale pentru prevenirea răspândirii COVID-19, riscă amenzi în valoare de până la 2.500 de lei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.05.2020, 07:33

Ce amendă riști dacă nu porți mască în spații închise
Ce amendă riști dacă nu porți mască în spații închise - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise.
  • Cei care refuză să poarte mască riscă amenzi în valoare de până la 2.500 de lei.

Grupul de Comunicare Strategică a răspuns, sâmbătă, la o serie de întrebări pe care le au românii în legătură cu restricțiile impuse pe timpul stării de alertă. 

Printre întrebări se numără și cea referitoare la sancțiunile pentru persoanele care nu poartă mască de protecție:

Răspunsul Grupului de Comunicare Strategică: Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU.

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise, odată cu instituirea stării de alertă și relaxarea unor măsuri în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ce amendă riști dacă nu porți mască în spații închise. Răspunsul Grupului de Comunicare Strategică