Antena Meniu Search
x

Video Amenzi pentru rufe uscate în văzul tuturor, la Constanţa: Gospodinele vor trebui să scoată între 500 şi 1.000 de lei

Nu ne mai uscăm rufele în public, în bătaia vântului şi în văzul tuturor. Este noua regulă pe care trebuie să o respecte atât constănţenii, cât şi turiştii care vor ajunge pe litoral. Primăria a decis că rufele strică aspectul oraşului, aşa că cei care îşi atârnă hainele în balcoane deschise ori pe sârme improvizate în faţă blocului riscă amenzi usturătoare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.04.2021, 21:19

Vezi și

Agăţate pe sârme improvizate la ferestre, în balcoane sau în curţi, rufele au devenit parte a peisajului urban. 

Din punct de vedere al imaginii oraşului sigur că nu dă bine deloc.

"În contextul european, este absolut normal ca pe partea exterioară să nu se poarte aşa-ceva, fiind că nu este estetic frumos".

Rufe puse la uscat în văzul lumii nu-s nici pe departe tradiţie românească. Se întâmplă peste tot în lume, însă acolo nu pare nimeni deranjat de asta.

Pe acelaşi subiect

Diana Slav - ghid turistic: "În Italia erau foarte frumos organizate şi chiar era o plăcere pentru ochi. Nu mai zic şi mirosul care era acolo efectiv de curat şi de proaspăt".

Amenzi pentru rufele întinse

La Constanţa însă, primăria a hotărât să pornească la vânătoare de bluze, pantaloni şi lenjerie intimă. Cine-şi scoate rufele la vedere riscă amendă între 500 şi 1.000 de lei.

Alin Vintilă - purtător de cuvânt Primăria Constanţa: "Scopul lui este acela de a avea un oraş civlizat".

Regulile făcute de dragul turiştilor lovesc chiar şi-n ei.

Cristian Bărhălescu - manager agenţie de turism: "Sunt mulţi care vin la hotel şi îşi mai pun prosopul pe balcon. Consider că poliţia are cu siguranţă cu mult mai multe de urmărit, de rezolvat, decât să urmărească dacă şi-a lăsat cineva rufele sau lenjeria personală atârnată în afara imobilului".

Primăria a hotărât să-i amendeze şi pe cei care aruncă hârtii, sticle, resturi de ţigări sau coji de seminţe pe alei, peluze şi în parcuri, tot cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Amenzi pentru rufe uscate în văzul tuturor, la Constanţa: Gospodinele vor trebui să scoată între 500 şi 1.000 de lei