Antena Meniu Search
x

Analizele Observator: 40 de bacterii în apa potabilă!

De 3 săptămâni, Direcţia de Sănătate Publică din Piteşti NU lămureşte public, cu exactitate, ce anume şi când a analizat pentru a afla sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeş.

Vezi și

De 3 săptămâni, Direcţia de Sănătate Publică din Piteşti NU lămureşte public, cu exactitate, ce anume şi când a analizat pentru a afla sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeş. 

Ştim precis ce bacterie e, dar NU se ştie exact de la ce şi cum anume ajunge la copii. CAM1 Sergiu Cora urmăreşte în continuare acest subiect. Sergiu. Ca să ne lămurim: ce le spun exact autorităţile celor care au copii şi nu ştiu de ce să se ferească? 

 Ministrul Sănătăţii, pentru a nu ştiu câta oară în ultima săptămână, le-a spus părinţilor că cel mai important este să se spele pe mâini şi să prepare igienic hrana copiilor.

Atât. În rest, autorităţile ne-au comunicat doar ceea ce, în mare, ştiam şi până acum. Boala care a ucis deja 3 copii, sindromul hemolitic uremic, e provocată de bacteria E-Coli, e drept, au stabilit precis că e dată de o tulpină mai agresivă. Cum a ajuns la copii? Poate din alimente, poate de la om la om, cum aţi auzit deja. Când vorbim despre transmiterea de la om la om, autorităţile NU se referă la faptul că vorbim de o boală CONTAGIOASĂ, ci că un părinte purtător de EColi ar fi putut să-l transmită copilului său printr-o simplă mângâiere, dacă nu s-a spălat cum trebuie. Dar, dacă mergem pe logica autorităţilor, nu e ciudat că doar părinţii din Argeş NU s-au spălat cum trebuie pe mâini?

Dacă vorbim despre alimente, ANSVSA a anunţat în urmă cu scurtă vreme că va face analize la o serie de alimente care ar putea fi sursa: lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci, carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, cumpărate atât din comerţ, dar şi de la persoane particulare. 

De 3 săptămâni, Direcţia de Sănătate Publică din Piteşti NU lămureşte public, cu exactitate, ce anume şi când a analizat pentru a afla sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeş. În faţa declaraţiilor evazive şi sporadice, reporterii Observator au verificat cu ajutorul experţilor apa din sistemul public de acolo. Într-una dintre probe, specialiştii au identificat 40 de bacterii, când nu ar fi trebuit să găsească NICIUNA. Probele, însă, au fost luate după declanşarea scandalului public şi e posibil ca apa din sistem să fi fost clorinată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Analizele Observator: 40 de bacterii în apa potabilă!