Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anastasia are doar două săptămâni și a sfidat, deja, previziunile manualelor de medicină

O mână de om a sfidat deja previziunile manualelor de medicină. Este Anastasia. Unul dintre cei cinci nou-născuţi care aşteaptă ca şansa la viaţă să le vină de peste hotare, zilele acestea.

de Redactia Observator

la 21.04.2014 , 20:10

 Mai avem de aşteptat până când în România se vor putea opera nou-născuţii cu probleme cardiace severe. Abia peste un an, vor interveni medicii români care se specializeaza acum în străinătate.

Anastasia are doar două săptămâni, dar luptă pentru viaţă mai ceva ca un om mare. Inima ei, şi-aşa fragilă, nu bate aşa cum ar trebui. Anastasia are o problemă cu o valvă care face legătura între ventriculul drept al inimii şi atriul drept al inimii.

Mariana şi Ionuţ o aşteptau pe Anastasia de cinci ani de zile. A venit pe lume la începutul lunii. O minune pentru părinţii care acum zâmbesc trist. Inima Anastasiei este mai mare decât ar fi normal şi ar putea înceta să bată în orice moment. Poate fi operată, însă, doar în străinătate.

Vezi și

Pentru părinţii Anastasiei de acum începe chinul. Nu au niciun venit şi doar rudele îi pot ajuta. Din fericire, trebuie să-şi plătească doar transportul. De operaţie şi cazarea mamei se va ocupa statul.

La fel ca Anastasia, alţi patru prichindei trebuie să ajugă de urgenţă în străinătate. Medicii români nu sunt încă pregătiţi. Şcoliţi de specialişti italieni, doctorii de la noi vor fi gata să opereze nou-născuţi abia peste un an sau doi.

Chiar acum, o mână de medici români învaţă de la profesorii italieni şi nemţi cum să opereze inimile nou-născuţilor. Abia când se vor întoarce în România, copiii nu vor mai lua drumul străinătăţii pentru o şansă la viaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Anastasia are doar două săptămâni și a sfidat, deja, previziunile manualelor de medicină