Antena Meniu Search
x

Video Ancheta continuă după incendiul de la ATI Piatra Neamț. Există ipoteza că s-au făcut reparații fără autorizații

Ancheta de la Spitalul din Piatra Neamț, unde au ars de vii mai mulţi pacienţi, a ajuns la un nou nivel. După ce la sfârșitul săptămânii trecute au fost audiați martori în dosarul incendiului de la Secția ATI, anchetatorii au început să caute documente care au legătură cu investiţiile făcute în ultimii ani.

de Redactia Observator

la 16.02.2021, 20:46

Vezi și

Reparații fără autorizații

Din primele informaţii, există ipoteza că reparațiile s-au făcut fără autorizații.

După ce vineri au avut loc audieri în dosarul deschis după incendiul izbucnit la secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra-Neamț, procurorii au dispus ridicarea de înscrisuri.

Marți vor fi ridicate de la Spitalul Piatra Neamț mai multe înscrisuri care țin de lucrările efectuate în unitatea medicală.

"În opinia mea se vor ridica înscrisuri ce țin de lucrările efectuate în spital pentru a le compara încrucișat, asta după audierile de vineri care par să fi scos la lumină o lipsă a avizelor", a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Pe 14 noiembrie 2020, unul din saloanele de Terapie Intensivă ale spitalului, unde erau internaţi pacienţi COVID aflaţi în stare gravă, a fost înghiţit de flăcări.

În ciuda promisiunilor că lucrurile se vor rezolva, inspectorii ISU au amendat spitalul, recent, tot din cauza problemelor la instalaţiile electrice şi la sistemul de avertizare şi stingere a incendiilor. 

Irina Popa, ISU Neamţ: La secţia Pediatrie a fost aplicată o sancţiune în cuantum de 50.000 de lei pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Au mai fost aplicate sancţiuni pentru că hidranţii nu funcţionau şi pentru că instalaţia electrică nu era verificată periodic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ancheta continuă după incendiul de la ATI Piatra Neamț. Există ipoteza că s-au făcut reparații fără autorizații