Antena Meniu Search
x

Ancheta de la Colectiv se apropie de final

După audieri maraton, probe şi imagini de pe camerele de supraveghere vizionate mai rămâne un singur lucru

Vezi și

După audieri maraton, probe şi imagini de pe camerele de supraveghere vizionate mai rămâne un singur lucru. Expertiza specialiştilor de la Petroşani.

După ce concluziile simulării incendiului vor fi puse la dosar, judecata celor responsabili de tragedie va începe. Va fi dosarul cu cele mai multe victime şi cele mai mari despăgubiri din istoria României.

Ancheta de la Colectiv este cea mai complexa din ultimii ani. 60 de oameni şi-au pierdut viaţa, alte zeci sunt răniţi. Mulţi au scăpat doar cu traume psihice din infern. Anchetatorii au făcut audieri maraton în ultimele trei săptămâni. Peste 200 de persoane au fost audiate la politia capitalei. Persoane externate din spirtal, supravietuitori din tragedie si rudele persoanelor care si au pierdut viata

Acum, aşteaptă ca dosarul să fie trimis în judecată pentru ca responsabilii să plătească. Iar dacă nu vor recunoaşte, va urma un proces lung cu audieri de martori şi readministrare de probe. Până la judecată însă mai lipseşte ceva pentru ca ancheta să fie completă.

Iar cei care au permis ca această tragedie să aibă loc vor plăti cu libertatea dar şi averea. Rudele victimelor cer despăgubiri morale şi materiale. În plus, spitalele care au preluat pacienţii răniţi în incendiu se vor constitui părţi civile. Asta înseamnă despăgubiri record, aproape imposibil de acoperit, oricât de multe proprietăţi ar avea cei puşi sub acuzare.

Patronii clubului şi angajaţii ISU se află în continuare în arest preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ancheta de la Colectiv se apropie de final