Antena Meniu Search
x

Anchetă după scandalul din Piaţa Victoriei, unde un pensionar a fost lovit, iar un protestatar a fost ridicat de jandarmi

Şefa de la Afaceri Interne a declanşat o anchetă după scandalul din Piaţa Victoriei, când decorul  târgului de Crăciun a fost demontat de către protestatari.

Vezi și

Şefa de la Afaceri Interne a declanşat o anchetă după scandalul din Piaţa Victoriei, când decorul  târgului de Crăciun a fost demontat de către protestatari. Carmen Dan vrea să vadă cum au intervenit jandarmii. Primarul general s-a plâns că doar au privit de pe margine. Până la o concluzie în anchetă, noi imagini arată ce s-a întâmplat în cazul conflictului violent şi cum a ajuns pensionarul de 71 de ani să fie lovit cu pumnul în faţă. 

- Comunistule! De ce vorbeşti aşa, nesimţitule?

- Du-te mă, în ....

Aşa a început confruntarea. Dintre Sandi Matei, un protestatar de 43 de ani, mereu prezent în Piaţă, şi Nicolae Tiurbe, un pesionar care susţine că e fost medic. 

Pe acelaşi subiect

- Uită-te la mine şi vorbeşte cu mine.

- Du-te, mă, în ....

- Iată cum vorbesc pesediştii comunişti.

- Du-te, mă, ....

Sandi Matei, protestatar: "El şi-a scos ghiozdanul, a vrut să-mi dea cu el în cap şi m-a lovit un pic pe umăr, simţind ca o piatră înuntru."

Nicolae Tiurbe, bătrânul agresat: "A venit prin spate, prin dreapta, şi m-a lovit în ochi şi am căzut jos. M-a întristat mai mult gestul decât m-a durut." 

Sandi Matei, protestatar: "Am avut reacţia de autoapărare şi am lovit. Recunosc, îmi pare rău."

Imaginile de amator surprind momentul în care bătrânul, cu arcada spartă, este ridicat de oameni. La doi paşi, jandarmii încearcă să-l imobilizeze pe Sandi Matei. Dar zeci de protestari îi sar în apărare şi se îmbâncesc cu forţele de ordine. "Au vrut să-l ia pe sus. Noi ne-am opus, au început să tragă de el, pe noi ne-au împins, ne--au lovit, m-au strns de gât, mi-au strâns mâinile. A fost o busculadă fantastică." Tânăra a fost amendată şi ea, cu trei mii de lei. Însă, surse oficiale spun că are amenzi restante în valoare de peste 20.000 de euro. 

- De ce vă acuză? Ce aţi comis?

- Injurii şi acte de violenţă. Oricum, e ceva confuz, nu am recunoscut faptele.

Pentru el, seara s-a încheiat cu o amendă de o mie de lei. 

Incidentul s-a petrecut la doi paşi de curtea Guvernului, una dintre cele mai bine păzite instituţii din ţară. După o discuţie cu reprezentanţii Primăriei Capitalei, ministerul de Interne a declanşat o anchetă pentru a se verifica modul în care jandarmii au intervenit. 

Pensionarul lovit cu pumnul a primit îngrijiri medicale, dar nu a depus plângere penală. În timp, ce protestarul amendat vrea să demonstreze printr-un certificat medico-legal că a fost bătut de jandarmi şi ameninţă chiar şi cu plângeri la nivel european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Anchetă după scandalul din Piaţa Victoriei, unde un pensionar a fost lovit, iar un protestatar a fost ridicat de jandarmi