Antena Meniu Search
x

Antidepresive puternice se comercializează la liber, pe internet şi sunt la mare căutare printre români

Romanii înghit antidepresive cu pumnul, iar asta duce încet, dar sigur, către dependenţă şi chiar moarte.

Vezi și

Romanii înghit antidepresive cu pumnul, iar asta duce încet, dar sigur, către dependenţă şi chiar moarte. Oamenii îşi tratează orice stare de nelinişte cu pastile luate de pe internet, fără prescripţie medicală. De dragul profitului, vânzătorii virtuali fac afaceri cu medicamente care pot ucide oameni sănătoşi. Medicii avertizează: nu luaţi antidepresive după ureche! Ele pot fi, în multe cazuri, mai nocive ca otrava.

"Am astea trei cutii, că am mai dat pe traseu, dacă vreţi să îmi daţi 15 sute (n.r: 150 de lei) că am şi eu nevoie de bani." Doar banii par să-l intereseze pe omul care ne oferă antidepresive extrem de puternice. NU este medic psihiatru, ci doar samsar de medicamente. Le vinde ilegal, pe internet. 

- Dar tu cum reuşeşti să le iei?

- Asta nu pot să-şi spun că îţi dai seama că îmi pierd pâinea.

Pe acelaşi subiect

Iar clienţi are cu sutele. Mai ales că nu cere nicio prescripţie medicală pentru ce vinde. Din ce în ce mai mulţi români ajung să trateze o zi dificilă cu medicamente. Antidepresive şi somnifere, sunt medicamente ce se iau din farmacii doar pe bază de reţetă, însă în paralel s-a dezvoltat, în mediul online, o întreagă reţea care pune la dispoziţie astfel de tratamente fără prescripţie medicală.

În farmacii, aceleaşi pastile de pe internet se dau numai în condiţii stricte. 

- Trebuie o reţetă formular verde de la medicul de familie.

- Ah, deci asta-i una specială?

- Da, da, da, este una specială.

Şi aşa ar trebui să se întâmple în toate cazurile, numai că, la noi, aproape 70 la sută dintre cei care cred că suferă de depresie NU se duc la doctor şi iau pastile după ureche. De aici până la dependenţă e doar un pas.

Chiar în urmă cu trei luni, trei adolescente din Craiova au ajuns în stare gravă la spital după o supradoză cu antidepresive.

Totuşi, depresia nu este de neglijat. Statisticile oficiale arată că peste zece la sută din populaţia României suferă de o tulburare depresivă. Neoficial, procentul ar putea fi chiar şi de trei ori mai mare, însă puţini români apelează la un specialist. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Antidepresive puternice se comercializează la liber, pe internet şi sunt la mare căutare printre români