Antena Meniu Search
x

O mamă s-a revoltat: fiul ei poartă în ghiozdan, la şcoală, jumătate din greutatea lui! Inspectorii au început controalele

Inspectorii şcolari au trecut la verificarea ghiozdanelor. Elevii cară în fiecare zi în spate şi peste zece kilograme, aproape jumătate din greutatea lor.

Vezi și

Inspectorii şcolari au trecut la verificarea ghiozdanelor. Elevii cară în fiecare zi în spate şi peste zece kilograme, aproape jumătate din greutatea lor, în multe cazuri.  Un chin ce se poate sfârşi cu boală, strigă medicii, iar părinţii sunt disperaţi. O mamă şi-a postat revolta pe Facebook.

"Un caiet de franceză, de muzică, de geografie, de matematică, de română, un vocabular. Acum are 5.105 kg." La care se adaugă penarul, sticla cu apă, cutia pentru sandvişuri şi alte materiale de care are nevoie Tudor în fiecare zi. Este în clasa a patra şi a ales anul acesta un ghiozdan cu rotile, măcar să tragă după el greutatea, nu să o care în spate. Se poate şi mai rău. În cazul unor elevi ghizdanul cântăreşte şi jumătate din greutatea lor.

Totuşi specialiştii spun că ghiozdanul ideal ar trebui să cântărească cel mult 10% din greutatea corpului şcolarului.

Dulapurile personale ar fi o soluţie pentru toţi elevii din România. Din păcate, însă, foarte puţine şcoli au cuşete care să îi ajute pe copii să nu mai care de acasă la şcoală şi invers atâtea materiale. 

Pe acelaşi subiect

Părinţii sunt revoltaţi. Şi protestează pentru cauză. Nicoleta Vaia a stat ieri în faţa Ministerului Educaţiei pentru că ghiozdanul copilului ei cântăreşte un sfert din greutatea băiatului. 

Ca urmare a sesizării părintelui, Inspectoratul şcolar din Bucureşti a început un control în toate şcolile. 

Ministrul Educaţiei spune că după ce nu vor mai exista materiale neautorizate în şcoli, situaţia va sta altfel. De aceea, orice profesor care vrea să folosească auxiliare, are nevoie mai întâi de aprobarea comisiei Ministerului Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O mamă s-a revoltat: fiul ei poartă în ghiozdan, la şcoală, jumătate din greutatea lui! Inspectorii au început controalele