Antena Meniu Search
x

Aparate dentare acordate elevilor din Bucureşti. Criteriile pentru a obţine ajutorul financiar

Persoanele care au dinţii strâmbi au uitat de durerea, disconfortul şi chiar ruşinea cu care era ascoiat aparatul dentar acum câţiva ani. Din ce în ce mai mulţi şi-l doresc. Iar Primăria Capitalei a făcut un proiect prin care să sprijine elevii care îşi doresc un zâmbet perfect.

Vezi și

Persoanele care au dinţii strâmbi au uitat de durerea, disconfortul şi chiar ruşinea cu care era ascoiat aparatul dentar acum câţiva ani. Din ce în ce mai mulţi şi-l doresc. Iar Primăria Capitalei a făcut un proiect prin care să sprijine elevii care îşi doresc un zâmbet perfect. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 200.000 de euro.

Miruna Nicolae are 10 ani şi, de astăzi, are un aparat dentar. 

MIRUNA: Dacă ai dinţii strâmbi trebuie să îţi pui, nu are de să îţi fie ruşine. Mai am colegi care au aparat dentar şi deja au început să li se îndrepte dinţii.

Sprijinul financiar acordat de către Primăria Capitalei este de 750 de lei pentru un aparat ortodontic mobil. Iar dacă un beneficiar are nevoie pentru ambele arcade, acestuia i se vor oferi 1500 lei. Astăzi a fost prima zi în care părinţii au putut să depună dosarele.

Candidaţii trebuie să îndeplinească trei criterii: să aibă domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, acordul tutorelui sau al reprezentantului legal privind aplicarea unui aparat ortodontic şi o recomandare medicală, document eliberat de un medic specialist al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- facială Prof Dr. Dan Theodorescu'.

Însă proiectul asigură doar montarea aparatului, părinţii vor reveni în cabinetul medicului o dată la patru săptămâni pentru ajustare, procedură care costă de la 60 de lei pentru o singură arcadă. 

Numărul copiilor care au nevoie de aparat dentar a crescut în ultimii ani, spun medicii. 

Daniel Aniţaş, medic primar stomatolog: În zilele noastre mulţi copii prezintă aceste anomalii maxilare şi este în mare parte rezultatul stilului de viaţă, al alimentaţiei.

Acum poartă şi adulţi, iar pentru unii adolescenţi a devenit chiar o modă. 

Bilal Takouzli, medic stomatolog: Din ce în ce mai mulţi adulţi, la toate vârstele încep să îşi pun aparate dentare. O dată pentru că nu mai sunt judecaţi din cauza faptului că port aparat dentar şi în al doilea rând îşi doresc să aibe dinţii drepţi şi frumoşi. 

Preţul pentru un aparat dentar fix porneşte de la 2000 de lei, însă cei care îşi doresc să îşi îndrepte dinţii cu ajutorul unui aparat transparent trebuie să platească până la 5000 de lei pentru o singură arcadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Aparate dentare acordate elevilor din Bucureşti. Criteriile pentru a obţine ajutorul financiar