Apare un nou „oraş” lângă Bucureşti. Cât te va costa să locuieşti în el
Pe raza localităţii Frumuşani din judeţul Călăraşi, la 22 km de Bucureşti, se va construi un nou “oraş”: Frumuşani Residential Park, de către grupul belgian Liebrecht & wooD, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa imobiliară europeană.

Pe raza localităţii Frumuşani din judeţul Călăraşi, la 22 km de Bucureşti, se va construi un nou “oraş”: Frumuşani Residential Park, de către grupul belgian Liebrecht & wooD, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa imobiliară europeană.
Proiectul este stabilit să înceapă în a doua jumătate a anului viitor. Compania are în plan să ridice, timp de 12-15 ani, aproximativ 5.000 de case, pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare.
“Avem capacitatea şi planul de a construi 5.000 de case pe 170 de hectare. Vom construi un mic orăşel acolo în următorii 12-15 ani”, a declarat Sorin Ioan Blaga, general manager Liebrecht & wooD.

- Cum arată în interior casele care se vând cu 1 euro în Italia. Galerie foto
- Un mare oraş din SUA scoate la vânzare case la 1 dolar. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cumpărătorii
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 4 aprilie, Sfântul Iosif. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Potrivit acestuia, pentru început, dezvoltatorul va construi cel puţin 90 de case din cele 180-220, cât presupune prima fază a proiectului şi va finaliza drumul de acces către parcul rezidenţial.
“Suntem în faza în care drumul de acces este critic şi trebuie să clarificăm toate aspectele legate de autorizaţii şi de parteneriatele necesare pentru construirea sa”, a explicat managerul.
Preţuri de la 60.000 de euro
“Sunt şapte modele de case la care ne-am hotarât, cu suprafeţe între 70 şi 120 de mp utili. Tot studiul de fezabilitate a fost făcut în contextul actual al pieţei. Suntem conştienţi că din punct de vedere al consumatorului lucrurile se vor schimba în viitor pentru că societatea se va schimba şi legislaţia se va schimba, dar trebuie să ai o referinţă, iar noi am plecat de la legea privind TVA de 5%. Deocamdată suntem cu aceste cifre şi dimensiuni în planificare. (…) Ca preţ, vrem să începem de la 60-65.000 de euro”, povesteşte Blaga, care nu exclude alte variante pentru a doua fază a proiectului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰