Apel disperat pe Facebook pentru Adelina, o tânără care are nevoie de sângele nostru pentru a supravieţui
Adelina Gîndu, o tânără din Vaslui, internată la Institutul Clinic Fundeni, are nevoie disperată de sânge pentru a supravieţui unei boli cumplite.
Adelina Gîndu, o tânără din Vaslui, internată la Institutul Clinic Fundeni, are nevoie disperată de sânge pentru a supravieţui unei boli cumplite.
Adelina a fost diagnosticată recent cu leucemie, iar în prezent urmează un tratament de specialitate, fiind internat pe Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.
Din cauza crizei de sânge din spital, tratamentul Adelinei este îngreunat, iar familia a lansat un apel pe Facebook prin care i-a rugat pe toţi cei care ar putea dona sânge, să o facă, pentru ca Adelina să poată lupta cu boala nemiloasă.
"Doar cu ajutorul vostru lupta sotiei mele împotriva leucemiei poate fi mai usoarã. Adelina are mare nevoie de sange, indiferent de grupã. Cine vrea sã doneze si sã ne ajute sã meargã la Centrul de Transfuzie Sanguinã Bucuresti (strada Doctor Constantin Carcas- Victoriei), specificând: Numele – Gîndu Adelina Ionela, Institutul Clinic Fundeni, sectia Hematologie – Leucemii acute, doctor – Alexandru Bardas. Vã rog! Orice share ne poate fi de folos. Multumesc!", a scris soţul Adelinei pe Facebook.
Cine poate dona sânge
Cei care vor să doneze sânge pentru a salva o viaţă trebuie să îndeplinească mai multe condiţii puse de medici.
Mai mult, cei care vor să doneze sânge nu trebuie să fie neapărat din Bucureşti sau Vaslui.
Oamenii din toată ţara pot dona la Centrele Regionale de Transfuzii, cu condiţia să specifice numele persoanei pentru care vor să doneze sânge.
Reguli pentru donatorii de sânge:
- sã aibã vârsta cuprinsã între 18-60 ani;
- greutate peste 50 kg (la bãrbati; la femei – peste 60 kg);
- puls regulat, 60 -100 bãtãi/ minut;
- tensiune arterialã sistolicã între 100 si 180 mmHg;
- sã nu fi suferit în ultimele 6 luni interventii chirurgicale;
- femeile sã nu fie: însãrcinate, în perioada de lãuzie, în perioada menstrualã;
- sã nu fi consumat grãsimi sau bãuturi alcoolice cu cel putin 48 de ore înaintea donãrii;
- sã nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni (hipertensiune, boli de inimã, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine).
De asemenea, donatorul trebuie să fie odihnit şi bine hidratat, să nu fi fumat cu o oră înainte şi să nu fi consumat alcool sau medicamente.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰