Aproape două sute de clădiri din Centrul Istoric al Capitalei, un pericol iminent pentru turişti şi petrecăreţi
Aproape două sute de clădiri din Centrul Istoric prezintă un pericol iminent pentru sutele de turişti care frecventează în fiecare weekend barurile şi terasele.
În Centrul Vechi al Bucureştiului, te plimbi pe propria răspundere. Aproape două sute de clădiri din Centrul Istoric prezintă un pericol iminent pentru sutele de turişti care frecventează în fiecare weekend barurile şi terasele din zonă.
Poliţiştii locali au început de astăzi să inventarieze clădirile ce pun în pericol siguranţa trecătorilor. Au numărat 198 de imobile, printre care şi Centrul Cultural al Ministerului de Interne.
Chiar Ministerul de Interne a ajuns să recunoscă faptul că în multe locuri pietonii care circulă pe trotuar, pe domeniul public, îşi pun viaţa în pericol. Şi o fac pe proprie răspundere. Dovadă e afişul cu care întreaga clădire a fost tapetată.
Avertismentul este afişat, însă, pe aproape toate străzile din Centrul Istoric. Dar toate sunt numai în limba română, deşi zona este una dintre cele mai vizitate de turiştii străini.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Ultimul incident a avut loc în urmă cu 10 zile, când faţada unui balcon s-a prăbuşit peste mai multe maşini, parcate pe strada Blănari. Norocul a făcut ca niciun om să nu treacă prin zonă în momentul incidentului.
Ionel Lalea, inspector al Direcţiei Control: "Acest imobil se află în paragină încă din 2013, a fost înştiinţată asociaţia de proprietari cu privire la repararea faţadei. Aceştia nu s-au conformat, ulterior în 2017 a fost aplicată o sancţiune contravenţională."
După incident, asociaţia de locatari au fost amendaţi din nou, iar primăria a interzis parcarea maşinilor în faţa clădirii. Însă aceeaşi nepăsare este întâlnită aproape peste tot.
În cazul unui incident soldat cu victime, proprietarul clădirii răspunde penal şi poate fi obligat şi la despăgubiri materiale. Amenda maximă pe care o pot aplica autorităţile proprietarilor este de 8.000 de lei.
Primăria Capitalei a declarat că anul acesta va reabilita 20 de clădiri din Centrul Vechi şi va consolida alte 100. Valoarea lucrărilor este de 10 milioane de euro.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰