Antena Meniu Search
x

Arhitect din Sibiu, îndemn pentru românii care s-au săturat de viața la oraș

Lăsaţi blocurile de la oraş şi mutaţi-vă la ţară. Este îndemnul lansat de un arhitect din Sibiu pentru românii care s-au săturat de traiul înghesuit. Le dă şi reţeta câştigătoare.

de Redactia Observator

la 28.04.2020, 12:09

Vezi și
  • O casă la ţară costă şi 10.000 de euro.
  • Renovarea poate f o muncă de plăcere.

 Acesta îi invită pe oamenii de la oraş să profite de preţurile scăzute ale caselor bătrâneşti de la ţară şi să le dea o nouă faţă, restaurându-le.

O casă din mediul rural poate fi cumpărată cu 10.000 de euro, iar renovarea poate fi o muncă de plăcere. În plus, ar fi metoda ideală pentru a forma noi comunităţi.

Eugen Vaida, arhitect: Cred că e un moment foarte bun acum, cu pandemia aceasta, ca cei cărora le-a trecut prin cap vreodată să se mute la ţară chiar să se gândească serios la această oportunitate. Ne dorim salvarea acestui patrimoniu şi credem că şansa sunt tocmai cei de la oraş, oameni, în general, de calitate, intelectuali, care pot mişca din interior aici comunităţile şi pot contribui la schimbarea mentalităţilor.

Casele abandonate şi neîngrijite din sat nu îi fac pe localnici decât să simtă şi mai tare lipsa unor vecini cu care să socializeze.

Localnic: Şi tineret dacă ar fi, n-ar fi rău sau şi vârstnici. Să fie casa ocupată şi locuită şi, bineînţeles, şi întreţinută. Cu alte cuvinte, ar prinde bine aşa, o mână de oameni noi. Foarte bine, chiar foarte bine!

Deşi mulţi oameni consideră că locul de muncă ar putea fi un impediment pentru o astfel de schimbare, cei ce deja au luat această decizie demonstrează contrariul.

Eugen Vaida, arhitect: Se poate lucra foarte bine de la ţară în domeniul proiectării, în domeniul medical, în domeniul educaţiei, sunt foarte mulţi profesori care se mută şi îşi doresc deja acest lucru. şi aşa mai departe.

Preţul unei case, în satele sibiene, porneşte de la 10.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Arhitect din Sibiu, îndemn pentru românii care s-au săturat de viața la oraș